Џомбић: Најстабилнији буџет у региону

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је да је Српска за пет мјесеци ове године остварила социјалну и фискалну стабилност и да је широм отворила врата страним инвестицијама. "Имамо најстабилнији буџет у региону. Заржали смо и стабилност буџетских фондова, иако ту постоје значајни проблеми, посебно у фонду ПИО", рекао је Џомбић за "Прес". Изразивши […]

понедељак, мај 30, 2011 / 09:17

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је да је Српска за пет мјесеци ове године остварила социјалну и фискалну стабилност и да је широм отворила врата страним инвестицијама.

"Имамо најстабилнији буџет у региону. Заржали смо и стабилност буџетских фондова, иако ту постоје значајни проблеми, посебно у фонду ПИО", рекао је Џомбић за "Прес".

Изразивши задовољство резултатима које је Влада остварила у првих 100 дана, Џомбић је додао да у том периоду нису успјеле бити усаглашене све појединости о новом закону о Фонду ПИО са социјалним партнерима.

Премијер Српске изразио је увјерење да постоји простор за компромис и да ће у наредна два до три мјесеца бити добијен нови закон, истичући да је то одговоран и одлучан потез да би била обезбијеђена дугорочна стабилност фонда.

Говорећи о наплати дуговања по основу индиректних пореза које Федерација БиХ дугује Српској, Џомбић је навео да стални проблеми у вези са наплатом потраживања Српске постоје откако је формиран јединствени рачун.

"Ми смо још 2006. године поднијели једну тужбу због 13 милиона КМ дуга и тај поступак је још у току. И сада се налазимо у сличној ситуацији. Очигледно је да су неопходне измјене закона о систему индиектног опорезивања који ће довести до отварања три посебна рачуна", нагласио је Џомбић, појаснивши да би то значило да свако прикупља на свом рачуну и да онда не би било проблема са расподјелом.0 КОМЕНТАРА

 1. Ovaj čovjek(?) je jako drzak i bezobrazan.Lažov neprevaziđen.tzv premijer, ustvari čitač dodikovih naređenja ima smjelosti da to izjavi, a budžeti ispražnjeni i pre pre pre zaduženi.
  čija je nesposobnost da naplate dugove od federacije, naša ili njihova?Pa plaćamo ih zato, bezobrazno dobro, da vode računa, da nas niko ne zakida.Dakle, vlast je upravo odgovorna zbog toga što nam toliko federacija duguje.
  Nego caklasti džombiću, koliko nas koštaju putujući sastanci vlade, noćenja po crnoj gori, umjesto da noćite u kakvom alternativnom smještaju da vidite u kakvoj bijedi živi narod.
  I, znaš li išta o planiranoj gradnji u budvi na slovenskoj plaži?Ili su to glasine da bi ocrnile našega poštenog predsednika?

 2. Ovaj serator je i neviđena lažovčina. Hvalio se svojim učešćem u ratu, a istina je sledeća:
  Ima ukupno 400 dana učešća u ratu i to:
  par mjeseci u rezervnom sastavu civilne policije u banja luci
  par mjeseci u drugoj lakoj
  par mjeseci u studentskoj brigadi iz koje je oslobođen po tačci 72.2, što znači giht.
  Doktori kažu ko od ove bolesti boluje tako dugo do sada je trebao biti u postelji.
  Ovo znači da je naš premijer prevarant koji je izdao drugove i pobjegao sa fronta

  Robija SNSD-sloboda narodu

 3. Ово је врхунац цинизма, и то је оно што ја не подносим код неких људи, да ли је пука случајност што је и он из западног дијела РС или не, али баш буквално клонирани полтрони сви један другом до уха…

  Каква фајда што ти је буџет попуњен кад је он тако трагично програмиран да од њега живе само буздовани око власти, док све категорије ослоњене на висину буџета цркавају, студенти, социјала, школство, здравство, саобраћај, жељезница, водопривреда, култура(да и не помињем, колико смо заостали ту), едукативни програми, развојни програми, туризам, екологија, наука(грдна рано, кад си спала на књиге о милораду додику и рајка васића), борачка популација, понеки стан се додијели, прије тога се на тендеру сви уграде у проценат…јад и очај, боље би нам било кад се не би пунио такав накарадан буџет, бар не би тонули на дно толиким капацитетом, што би рек’о творац свих умотворина и буџетских шпекулација!

 4. Ajd’ Alexandara (Acu Dzombu) i mogu nekako podnijeti, za razliku od sefa mu i Predsjednika, prijeratnog trgovca krastavcima, ratnog svercera Ronhila i poslijeratnog Premijera i Predjednika, al’ kad ovako podcijeni pripadnike vlasttitog naroda i iznese niz lazi i neistina, onda mi padne mrak na oci.
  Pa Alexandro, nismo svi ispod satora u kojem pjeva malo gola pjevaljka malo tvoj Predsjednik, ima u RS jos uvijek, pametnih, skolovanih i postenih Srba, kojima je odavno sve jasno, i koji se na ove lazi groze, zato iduci put barem nemoj nista saopstavati, pametniji si kad sutis, a i ne izazivas gnijev maseB-).

Оставите одговор