ХДЗ БиХ: Формирање Савјета министара без оба ХДЗ је погубно

Високи представник у БиХ Валентин Инцко показао је СДП-у БиХ и СДА да на нивоу БиХ могу формирати власт без оба ХДЗ-а, јер још не планира да повуче одлуку о суспензији одлуке Централне изборне комисије БиХ којом је формирање власти на нивоу Федерације БиХ проглашено незаконитим, изјавио је потпредсједник ХДЗ-а БиХ Маринко Чавара. "Суспендујући одлуку […]

понедељак, мај 30, 2011 / 09:25

Високи представник у БиХ Валентин Инцко показао је СДП-у БиХ и СДА да на нивоу БиХ могу формирати власт без оба ХДЗ-а, јер још не планира да повуче одлуку о суспензији одлуке Централне изборне комисије БиХ којом је формирање власти на нивоу Федерације БиХ проглашено незаконитим, изјавио је потпредсједник ХДЗ-а БиХ Маринко Чавара.

"Суспендујући одлуку ЦИК-а, Инцко је омогућио да власт у ФБиХ буде формирана противуставно. Ово јасно показује, првенствено онима који су прекршили Устав и закон, да то могу и даље чинити", рекао је Чавара за "Фокус".

Он је нагласио да би за БиХ, као демократску земљу, било погубно формирање Савјета министара без оба ХДЗ-а и неуважавање воље једног нарида, јер је БиХ држава три равноправна конститутивна народа.

"Без воље сва три народа, БиХ не може функционисати", упозорио је Чавара.

Он је навео да је, за сада, тешко говорити шта ће бити ако буде формиран Савјет министара без ХДЗ-а БиХ и ХДЗ-а 1990. "Свако неуставно и незаконито формирање власти не може допринијети ничему добром и може довести до ескалације негативних односа и немира у БиХ, а може довести и до још једног враћања у ратне односе, што нам, сигурно, не треба", рекао је Чавара.Оставите одговор