Џафијева служба пише КОВИД-19, а Влада РС не?

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић примио је јуче у опроштајну посјету амбасадорку Арапске Републике Египат Халу Ел Бишлави, а нашу пажњу осим неактивности из Додикове службе за односе са јавношћу, привлачи и писање имена болести узроковане вирусом корона.

среда, август 26, 2020 / 13:52

Дакле није грешка при пресловљавању, јер би у супротном писало ЦОВИД-19:

Предсједавајући Џаферовић је истакао да двије државе повезује снажно традиционално пријатељство, те је захвалио амбасадорки Ел Бишлави на њеном личном залагању и доприносу унапређењу односа Босне и Херцеговине и Египта. Поздрављен је рад на усаглашавању текста Меморандума о разумијевању у области туризма. Предсједавајући Џаферовић је такође истакнуо значај активирања рада Мјешовитог комитета за економску, научну и техничку сарадњу ради подстицања веће економске сарадње. Саговорници су се сагласили да постоји значајан простор за унапређење сарадње у области културе и њено међусобно промовисањe. 

Током састанка размијењене су информације о пандемији КОВИД-19 у обје земље.  Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић пожелио је амбасадорки Хали Ел Бишлави срећу и успјех на личном и пословном плану.