Друже Тито, ми ти се кунемо: Брнабићка не скреће са пута ЕУ

Премијер Србије Ана Брнабић рекла је да Србија чврсто стоји на европском путу, као и да је стратешко опредјељење будуће владе снажан наставак реформи у области владавине права.

субота, 1 октобра, 2022 / 06:07

Брнабићева је, у јучерашњем разговору са извјестиоцем Европског парламента за Србију Владимиром Билчиком и чланом делегације Одбора Европског парламента за стабилизацију и придруживање ЕУ Матјажом Немецом, подсјетила да је такво опредјељење демонстрирно током мандата одлазеће Владе.

Она је оцијенила да резултати у унапређењу изборног процеса, примијењене препоруке у области борбе против корупције и измјене Устава показују да је Србија кредибилан партнер који испуњава реформске кораке на свом европском путу, саопштила је прес служба Владе Србије.

"Оно што изостаје је адекватна валоризација учињеног и недостатак позитивних сигнала ЕУ за процес проширења, како за Србију, тако и за западни Балкан. Уместо тога, из Брисела углавном чујемо критике и стално нове захтеве", указала је Брнабићева.

Представници Европског парламента истакли су да, без обзира на тренутне тешке околности са којима се суочава ЕУ, постоји јасно опредјељење да Србија буде дио Уније и да је неопходан заједнички рад на многим пољима како би овај процес био убрзан.