Дрогба напушта Челзи

Фудбалер Челсија Дидије Дрогба рекао је данас да ће напустити клуб послије осам година проведених у њему, окончавши тако сва питања о останку. “Желим да ставим тачку на сва нагађања и потврдим да напуштам Челси”, рекао је 34-огодишњи Дрогба, јунак финала Лиге шампиона против Бајерна, у коме је донио тријумф свом тиму. “Одлука је била […]

уторак, мај 22, 2012 / 22:56

Фудбалер Челсија Дидије Дрогба рекао је данас да ће напустити клуб послије осам година проведених у њему, окончавши тако сва питања о останку.

“Желим да ставим тачку на сва нагађања и потврдим да напуштам Челси”, рекао је 34-огодишњи Дрогба, јунак финала Лиге шампиона против Бајерна, у коме је донио тријумф свом тиму.

“Одлука је била јако тешка. Јако сам поносан на све што смо постигли, али право је вријеме да прихватим нови изазов. Постигли смо много као тим и освојили све могуће трофеје”, рекао је репрезентативац Обале Слоноваче.

Дрогба је у финалу Лиге шампиона постигао изједначујући гол у 88. минууту меча и изнудио продужетке, а онда је приликом извођења једанаестераца постигао побједнички пенал.

За Челси је одиграо 341 утакмицу и постигао 157 голова.

“У суботу су сви у клубу и навијачи доживјели врло посебан тренутак. Врло сам захвалан што сам имао удјела у доношењу мноштва трофеја у овај клуб, који ми је био дом у посљедњих осам година”, рекао је Дрогба.

Медији су нагађали куда би Дрогба могао да оде, а највише се помињала Кина, у којој игра његов бивши саиграч из Челсија Никола Анелка, у клубу Шангај Шенхуа.

Дрогби уговор истиче сљедећег мјесеца. Он је са клубом освојио три домаће титуле, четири ФА Купа и два Лига купа.

“Дидије је много допринео свим скорашњим успјесима Челсија. Био је врхунски професионалац током цијелог боравка овдје и један је од природних вођа у нашем тиму и инспирација за многе младе”, рекао је извршни директор Рон Гурли.

“Знали смо већ неко вријеме за ово, али нико није желио да доноси коначну одлуку због финала Лиге шампиона. Разговори су све вријеме били пријатељски”, рекао је функционер Челсија.Оставите одговор