Додик: Николић треба да подигне приправност војске, али не због рата

Немам шта ја да будем задовољан или не резултатима избора у Србији, интересује ме стабилна, јака и све јача Србија. Могу да имам личне импресије, али поштујем одлуку већине њених грађана. И очекујем да ће брзо формирати владу – рекао је, поред осталог, у интервјуу за НИН Милорад Додик, предсједник Републике Српске. Он је навео […]

среда, 13 јуна, 2012 / 09:06

Немам шта ја да будем задовољан или не резултатима избора у Србији, интересује ме стабилна, јака и све јача Србија. Могу да имам личне импресије, али поштујем одлуку већине њених грађана. И очекујем да ће брзо формирати владу – рекао је, поред осталог, у интервјуу за НИН Милорад Додик, предсједник Републике Српске.

Он је навео да не може да бира владу Србије која зависи од политичких партија, те да је то нешто сасвим другачије од подршке које је на предсједничким изборима дао Борису Тадићу. На питање да ли би подржао став новоизабраног предсједника Србије за употребу силе у борби и за очување територијалног интегритета Србије, Додик је одговорио контрапитањем: „Зашто постоји војска него да брани државу“.

– Али када је ријеч о Косову, оно је на политичком терену и нико луд не би сада слао војску на Косово, нико није авантуриста и не вјерујем ни да је Николић то мислио. Мислим да је рационалан у том погледу. Ја бих подигао приправност војске и неке ствари учинио да манифестујем снагу државе, а не бих само сједио и чекао да ме неко зовне из Брисела, Америке и тражи моје мировање. Неко би због тога можда хтио да преговара управо о сјеверу Косова – сматра Додик.

Он вјерује у специјалне везе Србије и РС као и у брзи сусрет с предсједником и премијером и тврди да се не мијеша у односе у Србији, али да неће бити угодно сарађивати са владом ако у њој буде ЛДП.

– Шта бисмо ми имали с министрима који ходају около и о РС говоре лоше, а из Србије су. Наравно да ће то нарушити односе. Ако мислите да смо спремни да кажемо: „Добро, треба да имамо разумијевања, није могло другачије, пустите Чеду нека хода по Европи и нека прича лоше о Бањалуци и добро о Сарајеву“, наравно да нећемо то допустити – рекао је Додик.0 КОМЕНТАРА

 1. Ko poznaje ovo stvorenje zna da misli i radi suprotno od onoga sto govori.Inace , nebi ni sekunde bio to sto jeste i na mjestu na kojem jeste.On radi u sadejstvu stranih obavjestajnih sluzbi , radi za NATO , za one su ga i dovezle na svojim tenkovima i izabrali dovozeci u pola noci svojim helikopterom Franju Majdancica da glasa za njega .
  „Pustite me da govorim stoki od naroda ono sto ona voli da cuje, a naravno sve radim po vasim instrukcijama“
  Pa zar bi njigovu oholost, gordost , bezobrazluk i primitivizam trpjeli oni koji kreiraju svjetsku politiku da ne radi za njih. Nazalost , placaju ga s nasim parama.
  „Uzmi mile koliko ti drago. Ne uzimas nista iz nase kese“

 2. Стварно ме заболи кад Милорад Додик прича о војсци. Прво, када се бранила Република Српска, ти си најмање био овдје, друго, ти и твоја црвена банда, покренули сте акцију „војско вољно“ и јасно си обећао САД-у, улазак БиХ у НАТО, што је Радмановић и потписао прошле година, а то је, прије неку вече на БН-у потврдио Џонатан Мур. И на крају, не петљај се гдје ти није мјесто, јер кога брига у Србији шта ти причаш.

 3. Sve je on dobro rekao, jedino sto nije njegovo da o tome govori. Tacno je da vojska sluzi da brani drzavu ali bih ga ja prvi pitao zasto je uvijek bio za ukidanje vojske (doduse VRS i sadasnje OS)?

  Zmaju, umjesto sto seres sjeti se da je tvoj Alija zrtvovao mir za suverenitet BiH. Kamo srece da on nije imao nadleznosti ni nad kim…

 4. NOIR, balicani to namjerno rade ne bi li mi uzinat za njega glasali. Jer, ni ratom ne bi niko ovako opeljusio i unistio Srpsku kao firer. To odgovara nasim neprijateljima. Vidis li kako su Covic, Lagumdzija i on kao u bajci. Zlaja mu je veza sa NATO-m, Covic sa papom. Nas ko j… Firer napravio od nasih para porculanske zube, nasim parama farba kosu, oblaci se, zdere, u nasim avionima leti, nase pare raznosi po svjetskim banjama na svoj konto, ali nas ipak gazi i pljuje bezfranicno.

Оставите одговор