Дан матерњег језика у Вуковом родном селу

Испред спомен куће Вука Стефановића Караџића у Тршићу данас ће бити обиљежен Међународни дан матерњег језика. Програм организује Центар за културу "Вук Караџић" из Лознице, а средњошколци ће говорити о теми да ли је српски језик, језик 21. вијека. Како је агенцији Бета директорка тог центра Дајана Ђедовић, радови ученика свједоче о богатству и љепоти […]

четвртак, фебруар 21, 2013 / 08:54

Испред спомен куће Вука Стефановића Караџића у Тршићу данас ће бити обиљежен Међународни дан матерњег језика.

Програм организује Центар за културу "Вук Караџић" из Лознице, а средњошколци ће говорити о теми да ли је српски језик, језик 21. вијека.

Како је агенцији Бета директорка тог центра Дајана Ђедовић, радови ученика свједоче о богатству и љепоти српског језика, као и свијести о важности љепоте матерње мелодије.

На Дан матерњег језика, 21. фебруара, почеће и обиљежавање 80 година од одржавања првог Вуковог сабора, додала је Дједовићева.

Према њеним ријечима, тога дана, биће одржана свечана сједница програмског савјета Вукових сабора, као и концерт Бранкице Васић Василисе у Вуковом дому културе у Лозници.

У петак ће у Галерији Миће Поповића и Вере Божичковић Поповић бити представљена публикација о Тршићу на шест европских језика, настала током прошлогодишње Љетње школе српског језика у Тршићу.

Међународни дан матерњег језика установљен је 1999. године.Оставите одговор