Челница Блискоисточног Сарајева јавно обзнанила да је приликом постављања споменика Твртку 1. прекршила закон

Преносимо ријечи оне која је јасно нацртала границу између Ефбиха и Српске у подручју гдје граниче Источно и Блискоисточно Сарајево; из истих мотива и намјера је постављен и споменик Твртку – фалсификовања историјских чисеница.

понедељак, 4 септембра, 2023 / 14:21

Преносимо њене ријечи са друштвене мреже дословно, без икаквих измјена осим машинског пресловљавања на писмо које је користио Стефан Твртко Котроманић, са све насловом.

(фото је власништво Фронтал.РС)

Ко хоће, нађе начин, ко неће, нађе изговор

Споменик краљу Твртку И Котроманићу је заблистао испред зграде Предсједништва БиХ. Да сам којим случајем чекала на сагласност Комисије за заштиту споменика, исти не би био постављен никада, јер је Комисија одбила три раније предложене локације.

Ангелина Ошап Гаћановић, чланица Комисије, је неколико пута, јавно, истакла како је за њу Твртко српски краљ и то је разлог зашто није дозвољавала да споменик буде постављен. Будући да се одлуке у Комисији не могу донијети без Ангелининог гласа, била сам свјесна да уколико будем чекала, нећу завршити посао.

Зато сам дошла на идеју да од начелника општине тражим заузимање јавне површине како би организовала "Изложбу о средњовјековној босанској држави- Краљ Твртко И Котроманић" и како би изложила бисту краља.

Узор у тој идеји је био Ајфелов торањ у Паризу, који је исто тако постављен као изложба. И никада више није помјерен.

Сагласност сам у складу са законом и добила.
Како сам добила тако ћу уз подршку Опћине и продужити. Намјеравам тражити да се сагласност продужава, до неких бољих времена.

Сигурна сам да ће наш Твртко остати ту заувијек, а 25 тона није лагано, чак и да га неко помисли склонити.

Постављање споменика је успјех, и то нико неће бацити у сјену.

Наредни корак градске управе је расписивање јавног позива за финансирање монографије о босанском краљу Твртку И Котроманићу.

Борим се колико могу и како могу, а грађани су моја највећа снага.

Твртко остаје!Оставите одговор