Чавеза Венецуела прозива преко сапунице

Венецуелански предсједник Уго Чавес забранио је емитовање колумбијске сапунице у којој су главни ликови сестре Венецуела и Колумбија и псић Мали Уго. Колумбијска сапуница "Зла судбина" скинута је са редовног програма једне приватне телевизисјке станице у Венецуели. Иако у фуснотама сигурно стоји да је свака сличност са стварним догађајима или личностима ненамерна, кап у пуној […]

петак, 21 јануара, 2011 / 10:19

Венецуелански предсједник Уго Чавес забранио је емитовање колумбијске сапунице у којој су главни ликови сестре Венецуела и Колумбија и псић Мали Уго.

Колумбијска сапуница "Зла судбина" скинута је са редовног програма једне приватне телевизисјке станице у Венецуели.

Иако у фуснотама сигурно стоји да је свака сличност са стварним догађајима или личностима ненамерна, кап у пуној чаши за предсједника Чавеса било је име псића чиваве јунакиње Венецуеле који се зове Уго.

"Сапуница која се још увијек емитује у Колумбији је срамота за Венецуелу. Жена, која се зове Венцуела, без манира, дрска је и пуначка. Немам ништа против пунијих људи, да се разумијемо, али…Није довољно то што се друга жена зове Колумбија, и што се Венецуелин пас зове мали Уго, већ што јеје што се то емитовано на нашем Телевен каналу", рекао је Чавес.

У једној епизоди Венецуела, иначе секретарица, чији се лик повезује са криминалом и вулгарностима, изгуби пса Уга, а њена сестра Колумбија је увјерава да јој је боље без њега.

Теленовела се приказује у тренутку када двије земље покушавају да побољшају дипломатске односе. Из канала Телевен нису прокоментарисали наредбу да прекину емитовање серије, али творци серије негирају било какву политичку нетолеранцију.

"Никада нисмо имали намјеру да нарушимо односе. Доста размишљамо о садржају епизода, и ако погледате интернет форуме, видјећете да су људи шокирани због контроверзи које је серија изазвала у Колумбији, Венецуели и у земљама латинске Америке”, каже Мигел Анхел Бакеро, текстописац “Зле судбине”.

Ово није први пут да Венецуела забрањује емитовање неког програма. Режим Уга Чавеза је прије три године забранио Симпсонове, јер они нису били прикладни за јутарњи програм.Оставите одговор