Дани(ј)ел Симић

Будућност у повратку: Кога се ви, матере вам, плашите?

У свјетлу усвајања нових вриједности, нема ништа настрано у томе да Марко Краљевић и Муса Кесеџија гурају један другом језик у уста.

недеља, новембар 28, 2010 / 07:03

Од ове наметнуте државе профитирају странци, и они који се и онако не би знали бавити разумним послом. Тако имамо првокласне демагоге као Хари Силеџија или Бранко Тодоровић (Хелсиншки одбор за људска права на богаћење путем лажног представљања). Први је ратни, други антиратни профитер; али оба имају заједничку флоскулу о томе да, заправо, није истина како Срби не желе да се упропасти Дејтонски споразум. Хоће они, хоће. Вапе да се врне политичко уређење, које је довело до троипогодишњег грађанског рата. Силеџија, чак, у изјави за Ал Џазиру тврди да његове ставове подржава (цитирам): двије трећине Срба.

У име свих вас који се сад ваљате од смијеха, или се пак за стомак држите усљед провале гађења, обраћам се носиоцима власти у Србаља: Ко вас сатвори такве неспособне и ретардиране?

Сви досадашњи владари, могу се похвалити само систематским урушавањем институција РС. Све то пред изборе забораве, или представе као велику побједу. Престанимо са колективним залуђивањем! Није добро, и не мирише да ће са оваквима на челу бити боље. Ако на шта мирише, мирише на цркотину. Приводе се приватизацијске ћате и мастиљаре, а починитељи велеиздаје и рушиоци уставног поретка пролазе као заслужни грађани.

Исто тако нагло, као 11. септембра 2001., може доћи до глобалног преврата који ће коначно омогућити независну РС. Тада ће сви који имају папир и оловку, моћи по списку похапсити оне што у Скупштини гласаше за утапање ВРС, у трагикомично перверзну институцију по имену ОС БиХ. Да, у праву сте… Извињавам се. У свјетлу усвајања нових вриједности (људска и мањинска права), нема ништа настрано у томе да Марко Краљевић и Муса Кесеџија гурају један другом језик у уста.

Најтужније је што су се околности у свијету одавно промијениле. Не баш тако Бинладеновски брзо, али и више него повољно за нас. Проблем је сада само у главама наших вождова. Идејно импотентних персона, чије геополитичке визије стају код бетонирања прилаза од њихове викендице до мора.

Разне су теорије због чега су такви, али у народу је најраширенија она да су лопови. Боје се успротставити Високом, јер он то зна, па ће их све у затвор. Стварна власт повисоких постојала је свега до средине Ешдауновог вакта. Све што је урађено од тада, продукт је планског гушења демократије и слободе мишљења, односно духовног геноцида међународних протектора. То су попушили највише бивши комунисти, замјенивши Броза за ОХР. Заборављајући како је Лајчакова родбина, својевремено, искамчивши партијску дозволу да дођу код нас на море, продавала по бувљацима руску робу за одређени број чрвених. Врло приступачно, надасве.

Као што нас Чеси и Словаци данас више не виде као узоре, него нас још уче демократији, нема више ни окупаторских снага способних да упадају у Владу, Скупштину, војне и полицијске команде РС; те одатле износе рачунаре и документацију! Колико пута вам то треба поновити!? Шта би вам се десило да једном кажете нећу? Ускратите лајавим амбасадорима агреман? Имате за то апсолутну подршку народа.

Уколико цвикате јер сте заиста лопови, прекините се жртвовати међусобно! Знате ваљда да гласове о крађама, сазнајемо искључиво кад ови што им власт није изашла у сусрет, опањкају медијима ове који су били у милости. Немојте тако. Угледајте се на Мила Ђукановића. Чувајте државне овласти, бар да би чували свој лоповлук. Ко вам гарантује да кад се нагепате, и због тога издате свој народ, кадије из Сарајева неће бити тврде вјере према вама, као што су биле у Добровољачкој или на Брчанској малти?

Мене, лично, заболе за ваше рачуне у Швајцарској. Од малена сам злостављан изреком: од туђега туга бије. Неспособан сам вам помоћи у томе, али сам живо заинтересован да нас не увучете у нови рат. Кад у цивилизованој Европи одлуче да нас жртвују у име неиздавања грађевинске дозволе за џамију у Келну, и дају дозволу за увоз бораца за мултиетничност из Ирана, Чеченије или окупираног Косова.

Ако сте толике кукавице и глупани, умијете ли бар себи одговарати на логична питања? Зашто не пређете у офанзиву? Умјесто што, улизички експресно, преко светиње залијеписте оно ругло од амблема РС, затражите да БиХ промијени име! Срби се не препознају у њему, а већ постоји и ентитет ФБиХ. Нека се држава зове Унија Срба, Хрвата и (како год исламизирана браћа тад одлуче да им је име). Не видим шта је ту нереалније или смјешније, од овог што нас је снашло са грбом и химном. Зашто не тражите укидање Дистрикта Брчко, или унилатерално вратите било коју од надлежности РС које предасте?

Примјећује ли ико од вас газда, да на РТРС готово па нема ћириличних титлова? Уколико је то услов оглашивача (брину се за гледаност у Тамном вилајету), има ли ико да обавијести уреднике како РТРС још није комерцијална станица? Докле ћемо трпити да се нешто зове геноцидом, само јер је тако одлучило Друштво љубитеља инквизиције из Хага?

Не би ли их овим довољно забавили, да би им у реформи Устава, Полиција РС дошла као уступак број један? У противном, чућете опет оне непослушне регрутске гласове, како се опет криво заклињу са Мањаче и Билеће. Само сада полицијски гласније. То вам звучи сувише далеко од вашег новчаника?

Важи. Сви су они прошли обуку у гађању.

Екстра магазин (Бијељина) септембар 2007.Оставите одговор