Будимир: Томпсонове пјесме позивају на љубав

Предсједник Федерације БиХ Живко Будимир изјавио је да ће радо присуствовати концерту контроверзног хрватског пјевача Марка Перковића Томпсона, ако буде организован у Сарајеву. "У Томпсоновим пјесмама нема мржње према људима, позива се на љубав према народу, домовини, на универзалне вриједности. Томпсон није аутор пјесама које величају злочине и такве пјесме не изводи", тврди Будимир који […]

недеља, новембар 27, 2011 / 11:18

Предсједник Федерације БиХ Живко Будимир изјавио је да ће радо присуствовати концерту контроверзног хрватског пјевача Марка Перковића Томпсона, ако буде организован у Сарајеву.

"У Томпсоновим пјесмама нема мржње према људима, позива се на љубав према народу, домовини, на универзалне вриједности. Томпсон није аутор пјесама које величају злочине и такве пјесме не изводи", тврди Будимир који каже да најрадије пјевуши Томпсонову пјесму "Пријатељи".

Удружење антифашиста АНТИФА осудило је његове раније изјаве да је дошло вријеме да Томпсон одржи концерт у Сарајеву, закључујући да му не сметају усташке униформе и мајице са ликовима осуђених ратних злочинаца које се носе на тим концертима.

За ову и друге осуде његове изјаве, Будимир који је високопозиционирани функционер Хрватске странке права, рекао је за сарајевско "Ослобођење" да више говоре о онима који тако мисле, него о њему.

Наводећи да у Бихаћу постоји Улица Расима Делића, осуђеног за ратне злочине, Будимир је затражио једнак третман према свима, једнаке критеријуме за свој и други народ.

"Управо такав приступ заговарам. Зато и јесам овако нападан! То ми је показатељ да сам на правом путу", убијеђен је Будимир.

Предсједник ФБиХ недавно је у интервјуу за сарајевски недјељник "Дани" рекао да пјесме контроверзног хрватског пјевача Марка Перковића Томпсона "подстичу љубав према свом народу", те да је дошло вријеме да он одржи концерт у Сарајеву.

Иако је свјестан чињенице да посјетиоци Томпсонових концерата на себи обавезно имају усташка обиљежја и да његове пјесме величају најцрње идеје усташке идеологије из времена Другог свјетског рата, Будимир је у том интервјуу рекао да потребе појединаца да се појаве са таквим обиљежјима не могу бити приписане Томпсону него њима.

Будимир је и раније присусутвовао Томпсоновим концертима. 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *