РС-пољопривреда: Откуп већи за 9,5%, продаја за 27,1%

Вриједност откупа производа пољопривреде и рибарства од индивидуалних пољопривредних произвођача у Републици Српској /РС/ у трећем тромјесјечју ове године била је 27,32 милиона КМ и за 9,5 одсто је већа него у истом периоду прошле године, подаци су Завода за статистику РС. Највећа вриједност откупа од 12,98 милиона КМ остварена је код сточарских производа. Вриједност […]

недеља, 27 новембра, 2011 / 11:21

Вриједност откупа производа пољопривреде и рибарства од индивидуалних пољопривредних произвођача у Републици Српској /РС/ у трећем тромјесјечју ове године била је 27,32 милиона КМ и за 9,5 одсто је већа него у истом периоду прошле године, подаци су Завода за статистику РС.

Највећа вриједност откупа од 12,98 милиона КМ остварена је код сточарских производа.

Вриједност откупа ратарских производа у трећем тромјесјечју износила је 8,34 милиона КМ, воћарских и виноградарских производа 4,1 милиона КМ, док 1,8 милиона КМ чини вриједност откупа осталих производа.

Вриједност продаје пољопривредних и производа рибарства из властите производње у РС у трећем тромјесјечју била је 27,13 милиона КМ и већа је за 27,1 одсто него у истом периоду прошле године.

Највећа остварена вриједност продаје од 18,23 милиона КМ била је код сточарских производа.Оставите одговор