Брчко: СДА остаје дио парламентарне већине

Градоначелник Брчког Анто Домић саопштио је данас да ће Клуб посланика СДА у Скупштини дистрикта наставити да дјелује у пуном саставу у парламентарној већини, чиме су отклоњене све спекулације у јавности да већина не може бити обезбијеђена. С обзиром да је недавно посланик Ћазим Дачај, који у Скупштини дистрикта представља националну мањину, иступио из опозиционог […]

петак, јануар 24, 2014 / 14:20

Градоначелник Брчког Анто Домић саопштио је данас да ће Клуб посланика СДА у Скупштини дистрикта наставити да дјелује у пуном саставу у парламентарној већини, чиме су отклоњене све спекулације у јавности да већина не може бити обезбијеђена.

С обзиром да је недавно посланик Ћазим Дачај, који у Скупштини дистрикта представља националну мањину, иступио из опозиционог коалиционог блока, парламентарна већина, према Домићевим ријечима, убудуће ће бројати 20, умјесто досадашњих 19 чланова.

"Парламентарна већина могла би ускоро да буде проширена још једним посланичким клубом којег чине припадници бошњачког народа. Очекује се да на упућену им понуду одговоре СББ и СДП", рекао је градоначелник Брчког.

Одговарајући на питање да ли ће разријешени шеф Одјељења Владе дистрикта за привредни развој, спорт и културу Мустафа Нуковић бити враћен на функцију, Домић је рекао да је одлука о разрјешењу постала извршна 15. јануара, те да ће ускоро услиједити попуна тог мјеста.

Домић је раније разријешио Нуковића дужности, што је и изазвало расцјеп у СДА чији је Нуковић кадар.

Замјеник градоначелника Брчког и предсједник СДА у дистрикту Есед Кадрић потврдио је да се посланици те странке Адмир Мујкановић и Сабира Мујкић, који су изразили незадовољство поступком и начином смјењивања Нуковића, враћају у свој посланички клуб који је у саставу скупштинске већине.

Кадрић је оцијенио да је највећи проблем у овом случају што је изостала комуникација са руководством СДА и њеним посланичким клубом, а то је, како је напоменуо, добра поука за доношење таквих одлука убудуће.

Шеф Клуба посланика СДА Адмир Мујкановић рекао је новинарима да је потез који су учинили Сабира Мујкић и он "показао да се са СДА не може манипулисати".Оставите одговор