Босић: Затражићемо ослобађање плаћања такси за ентитетско држављанство

Предсједник СДС-а Младен Босић рекао је данас да је администрација дистрикта избрисала грађанима Брчког држављанство Републике Српске. Босић сматра да је то урађено ради изборних манипулација и да СДП БиХ преко Брчког покушава да обезбиједи гласове за Народу скупштину Републике Српске. Он је рекао да ће од институција Српске затражити да се уведе аутоматизам и […]

уторак, април 9, 2013 / 17:08

Предсједник СДС-а Младен Босић рекао је данас да је администрација дистрикта избрисала грађанима Брчког држављанство Републике Српске.

Босић сматра да је то урађено ради изборних манипулација и да СДП БиХ преко Брчког покушава да обезбиједи гласове за Народу скупштину Републике Српске.

Он је рекао да ће од институција Српске затражити да се уведе аутоматизам и да се држављани Републике Српске у дистрикту ослободе плаћања такси при стицању држављанства.

"Ово се мора исправити, јер може имати тешке посљедице на општим изборима 2014. године", рекао је Босић на конференцији за новинаре у Брчком.

Лидер СДС-а је упутио подршку руководству Србије које, како је рекао, покушава да се одупре ултиматумима и притисцима у вези са Косовом.

Босић је похвалио свједочење предсједника Републике Српске Милорада Додика на суђењу Радовану Караџићу у Хагу, оцијенивши да је било коректно.

"Свједочење Додика је важно са становишта да је предсједник Српске и да је у вријеме на које се оптужница односи био опозиција и може да посвједочи да је власт у Републици Српској и тада била демократска", рекао је Босић.

Он је поновио да је Федерација БиХ одговорна за дубоку кризу у преговорима БиХ са ЕУ и позвао европске представнике да то јасно кажу, док је политичарима у ФБиХ поручио да још једном размисле о кризи у коју вуку БиХ.

Стјепановић: Објављивање фоно записа широј јавности урадиле службене особе

Члан Главног одбора СДС Ратко Стјепановић се осврнуо на објављивање четири фоно записа прислушкиваних телефонских разговора предсједника Основног суда и бившег градоначелника. Закон о кривичном поступку је јасан када је у питању прислушкивање телефонских разговора и он се врши на захтјев Тужилаштва, Основни суд, издаје наредбу а спроводи га Полиција.

„Објављивање ових записа широј јавности представља кривично дјело, и јасно је да су то урадиле службене особе. Овај скандал угрожава демократски степен поштивања људских права. Данас грађани дистрикта Брчко могу казати да нису сигурни од шпијунирања и злоупораба, управо од институција које су задужене да их штите од криминала. СДС хитно тражи спровођење истраге и проналажење одговорних за овај скандал, и ако то не буде учињено у неком разумном року, тражит ћемо да тужилац Брчко дистрикта Зекерија Мујкановић поднесе оставку“ , казао је Стјепановић.0 КОМЕНТАРА

  1. http://youtu.be/dUOsVATOHiQ
    Провјерио сам давно,преко 2000 људи са уписаним држављанством Републике Српске у матичним књигама Брчког мора поново да се уписује.
    Разлог,усмено ми је речено да општине у ФБиХ неће да нас избришу из држављанства ФБиХ,речено ми је да нећу моћи извадити биометријски пасош,да нећу моћи гласати за опцију Републике Српске и ја сам то лијепо прихватио.
    Не пада ми на памет да данима кружим шалтерима зато што је власт Републике Српске пристала да нас прода на килограм као свиње.

Оставите одговор