Бити Србин је нешто ружно: Дритане Србине!

Испред Скупштине Црне Горе одржан је протест грађана због најављених измјена Закона о слободи вјероисповијести. Испред Скупштине подршку окупљеним грађанима дали су и посланици опозиције. Грађани су узвикивали "Не дамо Црну Гору", "Црна Горо волим те ", "Није ово Србија", "Дритане Србине"… Са скупа је поручено да данас почиње највећа похара културног блага Црне Горе, предавањем у руке Србији.

понедељак, децембар 28, 2020 / 18:06

Овим ријечима из увода, још увијек нелустрирана Радио-телевизија Црне Горе описује дешавања у Подгорици, гдје тијесно поражени ДПС Мила Ђукановића и сателити, покушавају да распламсају свој литијски жижак.

У средишту њиховог вјерског обреда, на челу колоне су: новокомпонована варијанта заставе српске краљевине Црне Горе, те САД и Албаније. Можда има негдје и шаховница, да се не увриједе Томпсоновци, уколико их не примјетисмо међу стијеговима.

На ове симболе су осјетљиви и у Влади Црне Горе, па осим пријатељског љубљења до паса Кривокапића и НАТО првака, неукидања потпуно бесмислених санкција према Русији, те најаве промјене закона који је и узрок пада пракомунистичко-социјалистичке власти у Црној Гори, која се није национално-идеолошки мијењала од 1945. године, не видјесмо ништа од њеног "просрпства".

Тај новомонтенегрински латинично-православни инстант културни модел, нешто је толико противно суштини Црне Горе, њене историје и духа, да у то не би могли повјеровати прије само 20 година. Шока ради, и Монтенегрини су на свом великом скупу против нове "просрпске" власти имали и натпис на ћирилици. (?!)

Херцеговачко-Црногорска Вила Весна

Из натписа на леђима полицајца видљивом на узводној фотографији и низводно на полицијском возилу, јасно да су из свих државних институција. системски, плански и са културно-геноцидном намјером, творци турбомонтенегринског идентитета протјерали српско писмо.

У тим условима Весна Братић у Подгорици промјеном имена министарства на друштвеној мрежи у ћирилично, бива епска хероина српства у траговима. Драшко Станивуковић је распламсао тај Његошевски пламичак дигиталним одзивом у Бањој Луци, па је сада у најмању руку @сајберфилипвишњић у виртуелно-друштвеномрежној дигиталној јуначкој епици.

Све у свему, шала на шалу. Док не буде играчка-плачка. Српство је данас спрдња и подсмијех до угрожавања сигурности за оног ко се изјасни "просрпским ставом". Прешло се и на отворено ксенофобичну и шовинистичну реторику, коју ни јавни сервис Црне Горе, а ни дежурни људскоправни инквизитори из секте Невладинића не осуђују, уколико је у питању србофобија.

Сјетимо се како су након побједе трочлане коалиције ширили вјерску и националну мржњу, хушкајући прије свега муслиманско становништво и страшећи га "великосрпским литијским хордама мрака". Немојмо заборавити да су мреже као Нова, Н1, Ал Џазира, те све приватне и државне телевизије у Ефбиху, Хрватској и Црној Гори; народ плашили малтене клањем и протјеривањем, заборављајући да је управо Србима у Црној Гори пријећено "тракторским колонама" у предизборном периоду.

И то управо са тих мрежа!

Сад је дозвољено и Дритана Абазовића "вријеђати" тако што му узвикујете пред Скупштином Црне Горе да је Србин!? Хоће ли се можда амбасаде земаља чије су заставе кориштене при овим расистичким испадима масе, оградити јавним саопштењем од њих?

Шта каже предсједник свих грађана Црне Горе?

Монтенегрини: Доктрина прећутне самонегације

Антисрпско дјеловање комунистичког режима, а затим и Мила Ђукановића када је заборавио изјаве о поносу на црногорску државност и српско поријекло, резултовало је климом у којој неко може да сакупи више хиљада активиста и доведе их да се пред скупштином противе самој својој суштини.

Они "културно благо" Црне Горе амнезично одвајају од припадности српском народу, врло агресивно их тражећи искључиво под своју управу, као да су у питању морска добра. При том негирајући тако самосвједочењима тврде чињенице да је Његош био Србин, као и сви његови Петровићи у династији! Негирајући тако саму историју Црне Горе као државе!

У школама се о томе не прича, иначе очас због Великог Штрумпфа останете без посла.

РТЦГ митинге опозиције за разлику од раније преноси и уз помоћ дрона, али тешко да ће наши Невладинићи објавити да их је било 40.000 као својевремено на предизборном митингу изграђеном око трагичне и још увијек нерасвијетљене смрти младића у Бањој Луци.

Насловна фотографија је преслик са видео снимка са налога РТЦГ на Твитеру, која показује да је Црна Гора, уз додуше доста блажу зиму, званично закорачила у украјинско лудило, док се поријекло Лугањске иконе, коју је Лавров вратио Додику још увијек не зна.

Драма на шалу и обратно спиновање. У свим варијантама заједнички именитељ је некажњавна србо и русофобија.

Када примјетимо опцију за ћирилицу на званичној мрежној страници РТЦГ, одакле је избачена још прије него са Федералне телевизије у Ефбиховском Сарајеву, знаћемо да се нешто промијенило у Црној Гори.Оставите одговор