Београд звао Сопот на бис!

Бањолучка група "Сопот" наступила је у ноћи с уторка на сриједу, 14. септембра, на сплаву "20/44". Наступ популарне групе из Бање Луке, дочекан је у Београду са громогласним повицима и испраћен френетичним аплаузима, те је београдска публика изводила музичаре из града на Врбасу на још један бис. Све за фронт! Фронтмен групе Петар Топаловић (вокали, […]

среда, септембар 15, 2010 / 18:38

Бањолучка група "Сопот" наступила је у ноћи с уторка на сриједу, 14. септембра, на сплаву "20/44".

Наступ популарне групе из Бање Луке, дочекан је у Београду са громогласним повицима и испраћен френетичним аплаузима, те је београдска публика изводила музичаре из града на Врбасу на још један бис.

Све за фронт!

Фронтмен групе Петар Топаловић (вокали, семплер, ефекти) и друштво: (Ђурица Штула (гитара, бас), Милан Аћимовић Петар (клавијатуре, вокали), Саша Предојевић (бубањ, удараљке); потпуно је растурило екипу на сплаву 20/44. (Блиц је погрешно навео име клуба, дакле није 22/44; већ 20/44.)

Наступу су били присутни и многи познати музичари београдске сцене, чија имена овдје нећемо наводити, јер би онда овај извјештај наличио на Скандал или Свет. А ми само пишемо о доброј музици и још бољим музичарима, који су из нашег града. "Сопот" је до овог тренутка званично објавио два албума ("ДАБалкан" 2007. и "Еквилибриум" 2009. године), а треће издање треба да се појави у сасвим новом и до сада невиђеном издању.

Форца Фиуме!

Изванредам наступ најпознатије бањолучке групе ван домаћег (народњачки, поп) мејнстрима, а када се боље размисли, познатијег и утицајнијег ареала него и један умјетник домаћег мејнстрима (народњачки, поп). Заиста нема ништа боље, и бањолучка сцена која није окренута потрошачким токовима, у томе може видјети своју велику шансу. Као што је Ријека (иако званично не највећи град у Хрватској) центар рокенрол индустрије те земље.

Бања Лука то може комотно преотети Београду, једном јаком издавачком кућом.

Почетак концерта је био заказан за 22 часа, али је кренуо знатно касније. Послије Београда, састав ће свирати у Скопљу већ сутрадан 16.09.2010. године, те на повратку кући у Нишу 17. септембра 2010. године. Сви они који разумију написане ријечи, неће зажалити ако посјете концерт (посебно велики и значајни у Скопљу) и посвете своју пажњу овој електро-даб-етно сензацији из Бање Луке.Оставите одговор