Баштионик дарује помоћ црквених општина Шарговац и Ребровац радницима УКЦ БЛ

Српско сабрање Баштионик уз благослов епископа бањалучког г. Јефрема и ове године организује добротворну акцију „Будимо људи“ у којој сваке године вршимо прикупљање помоћи за социјално угрожене породице.

петак, 3 априла, 2020 / 11:13

Пандемија вируса корона и посљедице које ова ванредна ситуација доноси, утичу и на сваког од нас. Ипак, најпогођенији су они најслабији – сиромашни. Њима је посебно тешко у оваквим тренуцима и зато смо овогодишњу Васкршњу акцију назвали „Кад је најтеже – Будимо људи“ и посвећујемо је најугроженијима од ове савремене пошасти – породицaма са више дјеце, самохраним родитељима, старачким породицама…

Акцију ћемо почети симболично, посјетом Универзитетско-клиничком центру Републике Српске у Бањалуци у петак 3.4.2020. године у 11 часова , гдје ћемо најхрабријима, запосленима у овој здравственој установи, подијелити поклоне у виду воћних витаминских пакета. Пакети су обезбијеђени прилозима Црквених општина Ребровац и Шарговац и уз помоћ чланства Друштва пријатеља манастира Хиландара и Србског сабрања Баштионик.

На овај начин желимо да подржимо све медицинске раднике, укажемо поштовање њиховом труду, жртви и храбрости.

Они су данас борци на првој линији фронта.

Хвала им!Коментариши