Бања Лука: Апатинска пивара организовала Академију пива

Академија пива Апатин одржана је синоћ у Бањалуци у Јелен пабу "Дебела Берта". Учествовало је преко 30 угоститеља из бањалучке регије, а прилику да се такмиче имали су и бројни новинари који су испратили овај јединствени догађај.

среда, јул 13, 2016 / 12:57

Академија пива Апатин одржана је синоћ у Бањалуци у Јелен пабу "Дебела Берта". Учествовало је преко 30 угоститеља из бањалучке регије, а прилику да се такмиче имали су и бројни новинари који су испратили овај јединствени догађај.

Учесници у Академији пива Апатин су имали прилику да освоје и вриједне награде, али и да се пласирају у финале такмичења. Многобројни такмичари су снажним аплаузима бодрили колеге и навијали, а атмосферу је додатно загријао музичар Андреј Пуцаревић, који је након такмичарског дијела забављао све присутне госте.

Прво мјесто са максималним бројем бодова заузео је Александар Плавшић (Заплет Бања Лука), друго мјесто Јован Давидовић (Миленијум Приједор), а треће мјесто освојио је Драган Кајкут (Старопрамен паб Барселона).

Владимир Росић, регионални трејд маркетинг менаџер компаније Молсон Корс за РС и БиХ поздравио је присутне госте и пожелио срећу свим такмичарима, те додао да је Апатинска пивара ове године прославља велики јубилеј, 260 година постојања на регионалном тржишту у производњи пива.

„Посебну пажњу придајемо квалитетном Јелен точеном пиву које спада у најквалитетније свијетло, лагер пиво које се служи на температури од 3 степена Ц. Веома важно је како се пиво точи и сервира. Веома важно нам је да наши потрошачи добију квалитетно точено Јелен пиво, а управо из тог разлога смо и покренули посебно осмишљену едукативну али и занимљиву Академију пива Апатин. Циљ је да се пробуди такмичарски дух, али истовремено и додатно едукује, како би потршачима увијек било послужено квалитетно Јелен точено пиво“, поручио је Росић.

Драган Танкосић из компаније Ницром Ц је презентовао 9 корака у правилном точењу Јелен пива, како би пиво задржало квалитет, али и како би било савршено сервирано гостима. Наиме, технологија прављења пива базирана је на рецептури која је позната још од давнина. Технолошке иновације током времена само су унаприједиле процес како производње пива, тако и пивске амбалаже.

Сваки гутљај као да је први! Јер свака кригла Јелен пива, помаже нам да искусимо природну свјежину и врхунски квалитет точеног Јелен пива. Ово се постиже само захваљући производњи базираној на 260 година искуства, кавлитета, знања и најбоље пиварске традиције.

Академија пива Апатин је прошле седмице одржана у Добоју, док се вечерас одржава у Шамрок пабу у Бијељини, а наставља се 26. јула у Џаст пабу на Палама.



Оставите одговор