Армстронг спреман за повратак – као пливач

Амерички бициклиста Ленс Армстронг који је у окторбру доживотно суспендован због допинга, планира да се врати такмичењима, али као пливач. Армстронг који је у јануару и сам признао да је током каријере узимао недозвољена средства у интервјуу америчкој новинарки Опри Винфри, моћи ће да се такмичи на пливачком митингу у Тексасу овог викенда. То такмичење […]

четвртак, април 4, 2013 / 11:12

Амерички бициклиста Ленс Армстронг који је у окторбру доживотно суспендован због допинга, планира да се врати такмичењима, али као пливач.

Армстронг који је у јануару и сам признао да је током каријере узимао недозвољена средства у интервјуу америчкој новинарки Опри Винфри, моћи ће да се такмичи на пливачком митингу у Тексасу овог викенда.

То такмичење не подлијеже кодексу Свјетске и Америчке анти допинг агенције.

Четрдесетједногодишњи Армстронг ће пливати у дисциплинама на 500, 1.000 и 1.650 јарди слободним стилом у свом родном граду Остину и то у конкуренцији такмичара свог годишта.

Извршни директор УС мастерса у пливању Роб Бучер рекао је да се до сада нико званично није успротивио учешћу Армстронга на овом такмичењу.

„Сврха ове манифестације је да охрабри људе који су већ у годинама да започну да се баве пливањем”, рекао је Бучер.

Армстронгу је у октобру због допинга одузето свих седам титула побједника Тур де Франса које је освајао у периоду од 1999. до 2005. године.Оставите одговор