Ања Петровић: СНСД кад предложи закључке, већ мисли како ће их прекршити

Тужни су покушаји из СНСД да атакују на нашу националну свијест, јер глас за престанак њиховог мандата је глас разума. То није гласање против Србина Тегелтије, него против свих нечасних и контроверзних радњи које спроводи откад је на челу ВСТС", рекла је Ања Петровић, портпарол ПДП-а.

среда, фебруар 26, 2020 / 17:56

"Гласом за Приједлог закона о престанку мандата Високог судског и тужилачког савјета БиХ, ПДП и СДС су гласали против корупције и криминала коју та институција тренутно, нажалост, представља. Напади који долазе из СНСД-а по овом питању су провидни и бесмислени и само потврђују да су и они, заједно са својим  коалиционим партнерима у Сарајеву, СДА и ХДЗ БиХ, дубоко упетљани у правосуђе и доприносе катастрофалном стању у којем се налази", додала је.

Петровић је рекла да је доста чекања да се стање у овој области само од себе среди и да ће ПДП увијек недвосмислено подржати приједлоге који ће помоћи да правосуђе буде непристрасно, деполитизовано и професионално:

"Прије 8 мјесеци Парламент БиХ је донио закључке којима су тражене оставке чланова ВСТС и ништа није урађено по том питању. Сасвим је логично да након толико времена неко то покрене са мртве тачке, у овом случају господин Мектић, а да га у томе подржимо", рекла је Петровић.

Она је истакла да су лицемјерне и смијешне оптужбе из СНСД-а да ПДП и СДС не поштују закључке НСРС:

"СНСД и прије него предложи закључке мисли како ће их прекршити. Предложе политичким лидерима из Републике Српске један закон, а већ други дан у процедуру предају садржајно потпуно другачији. Одмах након сједнице НСРС Додик је гласао за поједине тачке на дневном реду сједнице Предсједништва БиХ. Прије неколико дана судије Уставног суда БиХ из Републике Српске гласали су за одузимање земљишта Граду Бањалука. Данас су из СНСД гласали потврдно на констититутивној сједници Комисије за именовање ЦИК. Само нека они не говоре о поштивању НСРС, Републике Српске и народа. Све док подржавају катастрофално стање у правосуђу, али и другим областима, они не показују ни грам поштовања и одговорности ни према коме, осим према себи и својим политикантским потребама", закључила је Петровић.Оставите одговор