СДС Теслић има своје виђење одгађања сједнице СО од стране скупштинске већине

Поводом одгађања сједнице Скупштине општине Теслић која је заказана за уторак 25. фебруара Клуб одборника Српске демократске странке оцјењује овај потез скупштинске већине као нови примјер поигравања СНСД-а са становницима Теслића и са питањима од животног значаја за цијелу општину, сада већ сасвим јасно по хировима једног човјека, предсједника ОО СНСД Теслић, Драгана Богданића.

среда, 26 фебруара, 2020 / 18:03

На овој сједници би између осталог требало да се разматра витално питање усвајања буџета за 2020. годину и развојних програма за нашу општину, који сада већ касне због намјерних опструкција СНСД-а и његове скупштинске већине. Питања од животног значаја за грађане општине Теслић су за СНСД дакле од споредног значаја у односу на приватне или пословне обавезе предсједника те странке, који је подредио интересе свих Теслићана својим личним интересима.

Сасвим је очигледно да се сједница СО Теслић не одгађа дан уочи њеног одржавања тобоже због одсуства већег броја одборника, јер је сам термин сједнице одредила сама та СНСД-ова скупштинска већина, већ се одгађа због личних обавеза предсједника СНСД Теслић, чије присуство сједницама СО Теслић је у супротности са Пословником саме скупштине.

Понављана питања из сједнице у сједницу из Клуба одборника СДС-а према предсједнику СО Теслић да ли је Драган Богданић поднио писмени захтјев за присуство сједницама СО Теслић и у којем својству, да ли је тај захтјев разматран и одобрен, као и по којим тачкама би се обраћао – остајала би редовно без икаквог усменог или писменог одговора предсједника СО Теслић, Мирољуба Летића из Партије демократског прогреса.

Летић је на тај начин понизио скупштину општине Теслић, у којој се бахати Богданић понаша као да је један од одборника, расправља се са одборницима, које такође вријеђа, те примитивно добацује из клупа, о чему свједоче видео и аудио записи.

Теслић не смије да буде талац СНСД-а и скупштинске већине, усвајање буџета за 2020. годину и развојних програма попут завршетка водоводне мреже за 11 села не смију да зависе од хирова предсједника локалног СНСД-а, а свако ко жели да се обрати СО Теслић у било којем својству може то учинити по Пословнику само на основу претходно поднесеног писменог захтјева и само на тачку која је везана са тим захтјевом.Клуб одборника Српске демократске странке ће на овоме инсистирати, а уколико се настави дерогирање СО Теслић, предузеће се доступне и адекватне правне и остале мјере да се таква пракса прекине.    Оставите одговор