Ал џазира добија друштво: Стиже нам регионални Си-ен-ен

Чувена свјетска тв мрежа Си-ен-ен дефинитивно долази у БиХ, Србију и Хрватску и то преко ексклузивног регионалног партнера, Телевизије Н1, која у прољеће наредне године почиње с емитовањем програма за милионе људи на подручју бивше Југославије. Из извора блиског Н1 портал "Кликс" сазнаје да су одабрани кључни људи овог регионалног информативног ТВ канала који су […]

четвртак, 19 децембра, 2013 / 12:57

Чувена свјетска тв мрежа Си-ен-ен дефинитивно долази у БиХ, Србију и Хрватску и то преко ексклузивног регионалног партнера, Телевизије Н1, која у прољеће наредне године почиње с емитовањем програма за милионе људи на подручју бивше Југославије.

Из извора блиског Н1 портал "Кликс" сазнаје да су одабрани кључни људи овог регионалног информативног ТВ канала који су задовољили највише професионалне стандарде нове телевизије.

Тако ће директор центра Н1 за БиХ бити Амир Зукић, актуелни главни уредник Агенције Анадолија за Балкан и некадашњи уредник БХТВ1 и Радија Слободна Европа.

Хрватски медији пишу да је најозбиљнији кандидат за директора за Хрватску Дубравко Мерлић а новинар телевизије Б92 Југослав Ћосић је за медије у Србији већ потврдио да прелази на нову регионалну телевизију. Јутарњи лист је такође писао да ће се Н1 придружити и Зоран Стевановић, који је као продуцент и уредник годинама радио у централи Си-ен-ен-а у Атланти. Генерални директор Н1, од раније је познато, је вишегодишњи уредник и репортер Брент Садлер.

Амир Зукић није желио потврдити, али није ни негирао договор према којем ће каријеру наставити на Н1.

Како је раније саопштено, Н1 је регионални партнер америчке медијске компаније Си-ен-ен и емитовати ће програм из три велика информативно-продукцијска центра у Београду, Загребу и Сарајеву, као и из локалних центара смјештених по градовима цијеле регије. Програм ће моћи да прати више од 15 милиона гледалаца.

Канал Н1 емитовати ће и најбоље програме Си-ен-ен преведене на локалне језике.Оставите одговор