Сирија критикује Хилари Клинтон

Сирија је данас осудила као "провокативну" изјаву америчког државног секретара Хилари Клинтон да је сиријски предсједник Башар ал Асад изгубио легитимитет за власт. "Ови коментари додатно доказују флагрантно мјешање САД у унутрашња питања Сирије", наводи се у саопштењу сиријске владе, преноси новинска агенција Сана. Клинтонова је свој коментар изнијела након јучерашњег напада на америчку Амбасаду […]

уторак, јул 12, 2011 / 16:26

Сирија је данас осудила као "провокативну" изјаву америчког државног секретара Хилари Клинтон да је сиријски предсједник Башар ал Асад изгубио легитимитет за власт.

"Ови коментари додатно доказују флагрантно мјешање САД у унутрашња питања Сирије", наводи се у саопштењу сиријске владе, преноси новинска агенција Сана.

Клинтонова је свој коментар изнијела након јучерашњег напада на америчку Амбасаду у Дамаску.

Француска је, такође, окривила сиријски режим након што је и њихова Амбасада била мета сличног напада.

Напади на француске и америчке амбасаде услиједили су након што су дипломатски представници ових земаља током протекле седмице посјетили град Хама на сјеверу Сирије, који је био у средишту антивладиних демонстрација, како би исказали солидарност са грађанима који се суочавају са репресалијама безбједносних снага.

Сирија је саопштила да су дипломатски представници жељели да подстакну протесте.

Организације за заштиту људских права саопштиле су да је од марта, када су почели немири у Сирији, погинуло најмање 1400 људи.



Оставите одговор