Лакташи: Фестивалисање завршено, награде свима

Синоћ је завршен Шести интернационални фестивал аматерског театра Лакташи 2011. Ова парада позоришног ентузијазма и дружења опет је показала да итекако треба овом малом мјесту, још једном потврђујући да је била исправана мисија оних који су фестивал и аматеризам у Лакташима покренули, као и оних који током фестивала највише раде да га одрже и организују. […]

понедељак, јун 27, 2011 / 15:36

Синоћ је завршен Шести интернационални фестивал аматерског театра Лакташи 2011.

Ова парада позоришног ентузијазма и дружења опет је показала да итекако треба овом малом мјесту, још једном потврђујући да је била исправана мисија оних који су фестивал и аматеризам у Лакташима покренули, као и оних који током фестивала највише раде да га одрже и организују.

Четири дана дружења и осам представа у такмичарском програму, плус једна ревијална и пропратни програм, разбуде мало другачију атмосферу у центру Лакташа од свакодневне и уобичајене.

Вечери се не завршавају након окруклог стола и разговора о представама и позоришту, већ често трају до јутра, на амфитеатру старе бање у Лакташима – несуђеном мјесту гдје би представе требало да се играју.

Жири је синоћ подијелио фестивалске награде:

Награда за сценски покрет – ДАЈАНИ КАНТАР за улогу ПЕПЕЉУГЕ у представи ОПШТА БОЛНИЦА, ДРАМСКОГ СТУДИЈА ЖИВКО ДЕСНИЦА из Приједора. Одлука је донијета једногласно.
Награда за сценски говор – ИГОРУ АРАЧИЋУ за улогу ПРОЛОГА у представи „Декамерон“, САТИРИЧКОГ КАЗАЛИШТА МЛАДИХ из Славонског Брода. Одлука је донијета једногласно.
Награда РАДОСТ ИГРЕ – представи И ТАКО ТО Амтерског позоришта Јован Стерија Поповић из Котор Вароши. Одлука је донијета једногласно.

Награда за костимографију – ДАРИ СТОЈИЉКОВИЋ за костиме у представи МАЛОГРАЂАНСКИ ПИР „Драмског студија ДАСКЕ“ из Лакташа.
Награда за сценографију – ЈЕЛЕНИ ТОПИЋ за поставку сцене у представи ОПШТА БОЛНИЦА „Драмског студија ЖИВКО ДЕСНИЦА“ из Приједора.
Награда за епизодну женску улогу – ТАТЈАНИ БИЊАШ,за улогу жене у представи ОПШТА БОЛНИЦА, „Драмског студија ЖИВКО ДЕСНИЦА“ из Приједора.
Награда за епизодну мушку улогу – МИРНИ МИШКОВИЋ ,за улогу Санча Пансе у представи ДОН КИХОТ, „ГРАДСКОГ КАЗАЛИШТА МЛАДИХ“ из Витеза.

Награда за главну мушку улогу – СИЛВИЈУ СТИЛИНОВИЋУ за улогу ПАНТИНА у представи ДЕКАМЕРОН „ САТИЧКОГ КАЗАЛИШТА МЛАДИХ „ Славонски Брод,
Награда за главну женску улогу – СВЕТЛАНИ МИЛАДИНОВИЋ за улогу ДЕСАНКЕ у представи ХЕРОЈ НАЦИЈЕ, зворнички театар „КАПИТАЛИНА ЕРИЋ“Зворник.
Специјална награда за ауторски рад на представи ОПШТА БОЛНИЦИ, Драмског студија ЖИВКО ДЕСНИЦА – ЈЕЛЕНИ ТОПИЋ.
Награда за режију- ЖЕЉКУ МИЛОШЕВИЋ, за режију представе ПОРОДИЧНЕ ПРИЧЕ, културне сцене“МАЛЕ СТВАРИ“, Требиње.
Награда за најбољу представу додјељује се Драмском студију „ДАСКЕ“из Лакташа, за представу МАЛОГРАЂАНСКИ ПИР, Бертолд Брехт, а у режији Душка Лончара.

Фестивал је први пут организовао и конкурс за најбољи драмски текст а 1. Прва награда додијељена је тексту СКРКОЛИЈЕ, аутора Стамена Миловановића, другу тексту ЖИВОТ ЈЕ ПЕПИТО Владимира Крстића, а трећу драми МРКИ ПОНЕДЕЉАК, Јелене Поповић.



Оставите одговор