Аустријска војска на граници: Нећете код нас, идете кући

Аустрија ће послати војску да заустави избјеглице, које намјеравају да прођу кроз ту земљу а не поднесу захтјев за азил. Седмично са аустријске границе бива враћено по више од 1.000 миграната са лажним идентификационим документима. Мигрантима, који долазе у Аустрију да би отишли у Њемачку и у друге земље, неће бити дозвољен пролаз и биће […]

субота, јануар 16, 2016 / 11:20

Аустрија ће послати војску да заустави избјеглице, које намјеравају да прођу кроз ту земљу а не поднесу захтјев за азил.

Седмично са аустријске границе бива враћено по више од 1.000 миграната са лажним идентификационим документима.

Мигрантима, који долазе у Аустрију да би отишли у Њемачку и у друге земље, неће бити дозвољен пролаз и биће депортовани.

Нове регулативе које је објавило аустријско Министарство одбране данас ступају на снагу.

Аналитичари наводе да се очекује да ће и Словенија увести сличне мјере како би избјегла да постане "уско грло" за избјеглице.

Аустрија учествује у трилатералним разговорима са Њемачком и Словенијом с циљем проналажења нових начина за рјешавање прилива миграната и избјеглица.

Од септембра прошле године, Аустрија и Словенија биле су пролазна станица за више стотина хиљада миграната на путу ка Њемачкој. У односу на више од 1,1 милион поднијетих захтјева за азил у Њемачкој, у Аустрији је то учинило "само" 90.000 миграната



Оставите одговор