11:44 Нијемци извиждали Рода Стјуарта у Лајпцигу након што је пружио подршку Зеленском07:59 Жељка: Нестабилност у БиХ не производи Русија, већ муслимански фактор уз помоћ странаца07:56 Столтенберг пријети распоређивањем нуклеарног наоружања према Русији07:53 Гогановић критикује шефа јавно, умјесто да пређе у сусједну канцеларију07:51 Угари су сада добри, не као у Бранково вријеме: Иштван Турци добио награду именовану по Радичевићу07:47 Минић очекује жетву пшенице којој се не може утицати на цијену07:42 Јеленка из САД сматра да крађа није крађа, ако се краде од Русије07:38 Русија ће тражити да се Генерална скупштина УН изјасни о злочинима Њемачке07:36 Василиј Небензја: Украјина мора да призна стварност на бојишту и да јасне гаранције о неутралности07:34 Живадин Јовановић: Запад покушава да своју експанзионистичку политику и агресију свали на друге

Вишковић: Нећемо хапсити опозицију, то се Чавић самопромовише

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић изјавио је да не постоји никакав тајни план за рушење опозиције у Републици Српској, те да је ријеч о политичкој промоцији лидера НДП-а Драгана Чавића. Коментаришући оптужбе из Савеза за промјене да је власт кренула у обрачун са опозицијом "монтирајући им судске процесе", Вишковић је нагласио да се власт залаже за […]

субота, јануар 16, 2016 / 11:21

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић изјавио је да не постоји никакав тајни план за рушење опозиције у Републици Српској, те да је ријеч о политичкој промоцији лидера НДП-а Драгана Чавића.

Коментаришући оптужбе из Савеза за промјене да је власт кренула у обрачун са опозицијом "монтирајући им судске процесе", Вишковић је нагласио да се власт залаже за правну државу и за рад институција система, те да одговара свако ако се огријешио о закон, било да припада власти или опозицији.

"То што говори опозиција је политиканска прича која за нормалног човјека нема никакву тежину, нити логику", рекао је Вишковић за "Еуроблиц".

Вишковић је додао да нема никакве потребе за пријевременим изборима у Републици Српској, јер постоји стабилна скупштинска већина и власт, а институције система функционишу.

Он је истакао да из практичних разлога у "Службеном гласнику" још није објављена одлука о референдуму о раду правосуђа у БиХ, те да се дало довољно времена онима који су вршили притисак на Српску како не треба референдум, већ да треба дати шансу разговорима и структуралном дијалогу.

"Један од значајнијих тестова на том путу је и закон о Уставном суду БиХ, који је у процедури у парламенту БиХ. Све то ће нас опредијелити када и шта ћемо урадити", напоменуо је Вишковић.

Према његовим ријечима, реалан оквир за одржавање референдума и о питању правосуђа БиХ и о питању одлуке Уставног суда БиХ о Дану Републике је март или април.

Вишковић је најавио да ће коалиција СНСД, ДНС и СП заједно изаћи на локалне изборе, те да је начелно договорено да СНСД има кандидате за начелнике у више од 40 локалних заједница, ДНС у у њих 12, а СП у шест или седам.0 КОМЕНТАРА

  1. Слажем се са Вишковићем да нема потребе за ванредним изборима. У ствари, ја мислим да нема потребе за било каквим изборима.Док год је могуће да неко докупи посланика колико му недостаје и тако формира владу,сваки избори су потпуно излишни. Доље влада изабрана уз подршку папака!

Оставите одговор