Црна Гора: Опозиција не признаје резултате избора

Политичка криза у Црној Гори након предсједничких избора није смањена након што је Државна изборна комисија (ДИК) објавила прелиминарне резултате гласања, према којима је побиједио Филип Вујановић, пошто Изборни штаб Миодрага Лекића оспорава те резултате и тражи поновно пребројавање гласачких листића. Лекићев представник у ДИК-у Дражен Медојевић казао је да није потписао привремене резултате избора […]

уторак, април 9, 2013 / 12:42

Политичка криза у Црној Гори након предсједничких избора није смањена након што је Државна изборна комисија (ДИК) објавила прелиминарне резултате гласања, према којима је побиједио Филип Вујановић, пошто Изборни штаб Миодрага Лекића оспорава те резултате и тражи поновно пребројавање гласачких листића.

Лекићев представник у ДИК-у Дражен Медојевић казао је да није потписао привремене резултате избора које је саопштило то државно тело, а исто су поступили и чланови ДИК-а из Нове Нове српске демократије и Позитивне Црне Горе, док су представници Социјалистичке народне партије били уздржани.

"Изборни штаб Лекића поднио је захтјев за поновно пребројавање свих гласачких листића у општинским изборним комисијама на нивоу Црне Горе. Тако да ми саопштене резултате ДИК-а не можемо да прихватимо, док се не испитају све неправилности" , навео је он.

Медојевић је рекао да су присутне двије чињенице које могу бити предмет великих злоупотреба у току изборног процеса.

Ријеч је о великом броју гласова који је добијен путем писма и великом броју неважећих гласачких листића, што је укупно око 20 хиљада гласова, навео је он.

Шеф Лекићевог Изборног штаба Горан Даниловић оцијенио је да ДИК покушава да прекроји изборну вољу грађана Црне Горе.
Будите сигурни да нећемо допустити да нам буде украдена побједа, поручио је Даниловић.

Демократски фронт, чији је лидер Лекић, поручио је да до даљњег неће учестовати у раду скупштинских радних тијела.

Недељни предсједнички избори били су шести од увођења вишестраначког система у Црној Гори, односно други након стицања независности 2006. године.



0 КОМЕНТАРА

  1. Скрећем пажњу људима на сличицу дана која објашњава зашто се ови буне.

    http://www.frontal.rs.sr/index.php?option=btg_slika_dana_view&slika_dana_id=567#.UWSM3Uc89-g

    Бар нешто је добро. Мислим да Кривокапић излази из приче.

    Штета што се није искористила ова сјајна прилика.

Оставите одговор