Лазо Ђурђевић стечајни директор Бирча

Привредни суд у Бијељини именовао је Лазу Ђурђевића из Шамца за стечајног управника у Фабрици глинице "Бирач", сазнаје Срна у овој правосудној институцији. Одлука о покретању стечајног поступка у Фабрици глинице "Бирач" донесена је јуче у бијељинском Привредном суду. У том суду подсјећају да послије отварања стечаја креће процедура, која је обично дуга, те напомињу […]

уторак, април 9, 2013 / 12:47

Привредни суд у Бијељини именовао је Лазу Ђурђевића из Шамца за стечајног управника у Фабрици глинице "Бирач", сазнаје Срна у овој правосудној институцији.

Одлука о покретању стечајног поступка у Фабрици глинице "Бирач" донесена је јуче у бијељинском Привредном суду.

У том суду подсјећају да послије отварања стечаја креће процедура, која је обично дуга, те напомињу да све даље преузима стечајни управник.

Влада Републике Српске је у суботу, на приједлог Координационог тима за наставак пословања Фабрике глинице "Бирач" из Зворника, дала сагласност Пореској управи Српске да се у овој фабрици отвори стечајни поступак.

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је јуче да се покретањем стечајног поступка у Фабрици глинице "Бирач" добија нови правни статус и стварају претпоставке за успостављање контроле над свим дешавањима.

Инспектори МУП-а, Пореске управе, Девизног инспектората и Републичке управе за инспекцијске послове су 2. априла, у складу са закључком Владе Републике Српске, почели контроле у Фабрици глинице "Бирач".

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија раније је рекао да се без МУП-а и тужилаштава до неких докумената неће моћи доћи у Фабрици.

"Знали смо да је тешка ситуација, али је много тежа и много више има пропуста него што смо очекивали. Изненађени смо неспремношћу појединаца у Фабрици да сарађују са инспекторима, односно да достављају податке који се од њих траже", истакао је Тегелтија.Оставите одговор