Лавров: Запад балансира на ивици нуклеарног сукоба

"САД и њихови НАТО клијенти и даље сањају о наношењу стратешког пораза Русији и спремни су да наставе са спровођењем политике застрашивања наше земље до посљедњег Украјинца. У исто вријеме, Запад балансира на опасној ивици директног војног сукоба нуклеарних сила, који би могао да има катастрофалне посљедице", рекао је Лавров у видео-обраћању учесницима Московске конференције о неширењу оружја.

понедељак, април 22, 2024 / 12:05

Западне земље балансирају на ивици директног војног сукоба нуклеарних сила, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Према његовим ријечима, посебно је забрињавајуће то што су три западне нуклеарне силе међу кључним спонзорима кијевског режима и главни подстрекачи разних "запаљивих потеза" украјинских власти, јавио је ТАСС.

"То може да створи озбиљне стратешке ризике и повећа ниво нуклеарне пријетње. Убијеђени смо да за спречавање даље деградације ситуације у свијету, те за одржавање трајне стабилности и стварање реалистичног разоружавања, све земље требају да уложе напоре ради унапређења међународног безбједносног система који се ослања на принципе мултилатерализма, једнакости и недјељивости. То је једини начин да се ублаже међудржавни сукоби и осигура стварни напредак у пољу контроле оружја", додао је Лавров.



Оставите одговор