Вучић: Људи из Требиња, моћи ће да користе Мостарски аеродром

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је отварање директне авионске линије Београд-Мостар веома значајно и за људе из Требиња и околине, као и западне Херцеговине и да је то прилика за развој партнерских и економских односа Србије и БиХ.

понедељак, април 15, 2024 / 10:01

"Авио-линија Београд-Мостар је наш интерес, као и интерес БиХ. То су наши интереси, то је партнерска земља, идемо у партнерство. То је добро за наш народ, карте ће бити веома јефитне и моћи ће да путују људи из Невесиња, Љубиња, Требиња. Сви ће моћи да користе мостарски аеродром", рекао је Вучић за РТС.

Он је истакао да то значи и отварање моста ка западној Херцеговини, насељеној претежно хрватским становништвом, те да је за Србију та линија важна за развој партнерских и економских односа Србије и БиХ.

"Важна нам је као и њима, зато су дали субвенције као и што је и Србија дала", рекао је Вучић.

Авио-линија Београд-Мостар обновљена је након 33 године и данас први авион "Ер Србије" полијеће за Мостар, на тој линији летјеће три пута седмично.

Напомињући да ће га данас у Мостару дочекати званичници БиХ и Мостара, Вучић је рекао да претпоставља да ће се на вечери појавити и хрватски премијер Андреј Пленковић.



Оставите одговор