Кустурић добио признање од колега – Хеликоптерске јединице МУП РС

Директору Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобану Кустурићу данас је у Београду уручено посебно признање за изузетну сарадњу у досадашњем раду између Хеликоптерске јединице Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије и Хеликоптерског сервиса Српске.

недеља, април 7, 2024 / 18:39

Признање је Кустурићу уручено поводом дана Хеликоптерске јединице МУП-а Србије, која данас прославља 57 година постојања.

"У протеклим годинама ове двије елитне хеликоптерске јединице имале су несебичну и професионалну сарадњу у области, обука, операција спасавања и помоћи становништву Републике Српске у савладавања потешкоћа изазваних елементарних непогодама, шумским пожарима и слично", саопштено је из Хеликоптерског сервиса Српске.

Хеликоптерски сервис Републике Српске је основан 2008. године на иницијативу неколицине бивших војних пилота и уз свресрдну подршку Владе Републике Српске с циљем да буде истински сервис на услузи и располагању свим грађанима Српске.

Хеликоптерски сервис Српске је од свог оснивања до данас учествовањем у бројним акцијама спасавања и заштите живота људи у околностима екстремних временских непогода /сњежне падавине, поплаве/, медицинских евакуација, оправдао своје постојање и епитет народног сервиса.

За досадашњи рад Хеликоптерски сервис Републике Српске одликован је Орденом части са златним зрацима и Орденом Милоша Обилића.

Добитник је бројних признања, плакета и захвалница разних институција, привредних субјеката, градова и општина Републике Српске.



Оставите одговор