МУП РС: У Приједору и Теслићу затечено преко 100 особа у угоститељским објектима

У прва три дана јануара ове године контролама угоститељских објеката у сарадњи са комуналном полицијом и инспекцијским службама евидентирана три кривична дјела "Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије":

понедељак, јануар 4, 2021 / 11:35

– Дана 01.01.2021. године око 20,45 часова од стране Градске инспекције Приједор, а у присуству полицијских службеника Полицијске управе Приједор приликом контроле угоститељског објекта затечено је 150 лица. О догађају је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор који се изјаснио да се ради о КД "Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије".

– Дана 01.01.2021. године полицијскислужбеници Полицијске управе Добој су у Теслићу у једном угоститељском објекту затекли 67 гостију. О догађају је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој који се изјаснио да се ради о КД "Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије".

– Дана 02.01.2020. године полицијски службеници ПУ Добој су у Теслићу у угоститељском објекту зaтeкли и лeгитимисaли 114 лицa. О догађају је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој који се изјаснио да се ради о КД "Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије".

Полицијски службеници су у протекла три дана евидентирали и 19 прекршаја по Закону о заштити становништва од заразних болести, а који се односи на обавезу ношења заштите маске на јавним површинама.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива грађане да надлежним службама пријаве недоговорне појединце или групе, који својим понашањем могу га угрозе здравље људи.

У циљу заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за вандредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, полицијски службеници МУП РС ће и у наредном периоду наставити са провођењем мјера и радњи из своје надлежности.

Сведите на минимум: МУП РС едукује везано за употребу петарди

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на грађане да употребу петарди и пиротехничких средстава у наредном периоду сведу на минимум, како би предстојеће божићне празнике провели у мирном и безбједном окружењу.

Само за новогодишње празнике због "игре" са петардама и пиротехником провријеђено је троје малољетника (двоје у Бијељини и једно у Сребреници) и једно пунољетно лице (Рогатица), од чега је један малољетник у Бијељини задобио тешке тјелесне повреде шаке, а остали лакше тјелесне повреде.

Министарство до 15. јануара спроводи акцију под називом "Петарде нису играчке" која је усмјерена на дјеловања на сузбијању законом кажњивих појава из ове области. Свака незаконита употреба пиротехнике и ватреног оружја биће санкционисана у складу са Законом.



Оставите одговор