Поште Српске тужиле Министарство финансија РС

Поште Српске тужиле су Министарство финансија Републике Српске због кршења уговора о слању пословних пошиљки, чиме су Поште, тврде, оштећене за више од 50 хиљада КМ, сазнаје портал Капитал.

недеља, јул 5, 2020 / 13:22

Недавно је одржано припремно рочиште у Окружном привредном суду Бањалука, а на којем је истакнуто да Поште Српске остају при тужби против Министартсва финансија ради дуга, а вриједност спора износи 52.016 КМ.

"Основ спора је непоступање по обавезама из уговора о преносу пословних пошиљки. Тужитељ је на рочишту остао код тужбе и предложио провођење доказа читањем уговора и њихових анекса, опомена за неплаћене рачуне и фактуре, те предложио финансијско вјештачење", рекли су за Капитал у суду.

У Министарству финансија нису имали приједлога за извођење доказа, нити примједби на вјештака, те је рочиште за главну расправу заказано за крај августа.

Поште су Министарство финансија тужиле и раније због тога што није користило њихове услуге приликом достављања пореских рачуна и увјерења о плаћеним доприносима. Вриједност тог спора била је 1,9 милиона КМ, али су Поште изгубиле на суду.



Оставите одговор