Странке из Српске заједно на изборима у Мостару и Сребреници

Опозициони и представници политичких партија владајућих странака договорили су подршку за јединственог кандидата на предстојећим локалним изборима у Сребреници и Мостару.

недеља, 5 јула, 2020 / 13:41

Представници осам политичких партија из Српске и предсједници клубова у Представничком и Дому народа Парламента БиХ усагласили су се да у наредних седам дана, на основу консултација сребреничких одбора, подрже заједничког кандидата за начелника општине.

"У наредним данима све политичке партије из Српске ће се договорити око имена кандидата и заједничког наступа и заједничке подршке.” – рекла је Жељка Цвијановић, предсједник РС.

Након састанка је поручено да ће странке из Српске заједно наступити и на изборима у Мостару, а да ће прије тога ће удружено учествовати у активностима побољашања крајње лошег положаја Срба у том граду и појединим федералним кантонима. Српска ће инсистирати на, како је речено, стварној конститутивности припадника српског народа у Федерацији БиХ.

Што се тиче Мостара и његове специфичне ситуације неодржавања локалних избора која је деблокирана послије 12 година, странке из РС тек треба да консолидују редове у том граду и одлуче о имену кандидата за градоначелника.

"Проблем који ми имамо у Мостару је што и људи који се бирају не раде у интересу српског народа и зато морамо да се окупимо и направимо заједнички квалитетан наступ” -рекао је Радо Савић, потпредсједник СДС-а.

У Мостару за сада, од политичких партија из Републике Српске, СНСД и СДС имају формиране општинске одборе.