Индија забранила 50 кинеских апликација, на мети и Тик Ток

Влада Индије је забранила 59 апликација које долазе из Кине, укључујући и ТикТок апликацију за објаву кратких клипова и популарни WеЦхат за размјену порука. Према наводима индијских власти, ове апликације представљају опасност за ту земљу.

недеља, 5 јула, 2020 / 13:19

Тренутно владају тензије у дипломатским односима између Индије и Кине. Како Индија нема ресурсе да се Кини супротстави војно и економски, ова држава је одлучила да на конфликте одговори дигитално. Према наводима Њујорк Тајмса, кинеске компаније из сектора телекомуникација и друштвених мрежа већ дуго циљају тржиште Индије, које има велики потенцијал. Индија представља огромно тржиште за компаније из мобилног сектора.

Индијски министар информационих технологија истиче да су забиљежене примједбе из различитих извора о апликацијама које су сада забрањене, а које наводно краду и преносе податке корисника на неовлашћен начин, што је захтијевало увођење ванредних мјера.

ТикТок има око 120 милиона корисника у Индији, а сугерише се да ово чини чак трећину укупне корисничке базе апликације.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *