У ДПРС седмица Живомира Јовковића и света латинична болест

Фронтал.РС примјећује да су писање енглеског термина "онлајн" српским писмом, усвојили НПРС, Бански двор и ДПРС, али у овом саопштењу вирус остаје света латинична ријеч.

четвртак, јун 11, 2020 / 17:57

Света ријеч Ковид-19 се мора написати латиницом, а да при том то уопште није име вируса, већ болести коју изазива. Но, кога брига, идемо на саопштење:

У сриједу, 10. јуна тачно у 18,00 часова на јутјуб каналу Дјечијег позоришта Републике Српске почиње емитовање представе "Биберче", у режији Живомира Јоковића.

У режији овог, најдуговјечнијег сарадника националног театра за дјецу је и представа "Бајка о Палчићу", која ће бити емитована у суботу, 13. јуна.

Оно што чини посебним овог редитеља је да је и његова прва представа коју је реализовао са бањалучким ансамблом 2002. године – "Црвенкапа" досегла већ 6764 прегледа на јутјуб каналу. (То је мали број, оп. Фронтал.РС).

Подсјећамо, седам дана по проглашењу ванредне ситуације изазване свјетском пандемијом вируса корона Covid-19, Дјечије позориште Републике Српске је 23. марта започело са емитовањем представа онлајн.

Завјеса на сцени националног театра за дјецу је спуштена, а ансамбл је посљедњи пут играо пред публиком, 10. марта 2020. године на сцени Малог позоришта "Душко Радовић" у Београду. Било је то извођење представе "Сирано де Бержерак", Игора Бојовића, у режији Југа Радивојевића. Ова представа имала је премијеру 27. фебруара, тако да је Сиранов "пут" ка срцима публике заустављен након свега 4 извођења.

Са сцене, као и сва позоришта свијета и Дјечије позориште је комуникацију са публиком наставило путем јутјуб канала, Фејсбука, Твитера и Инстаграма.

Од 23. марта до 10. јуна емитовано је 25 представа. Збиром досадашњих прегледа, бројка "кликова" на јутјубу прелази 40.000 !
Овим бројкама свакако су допринијеле ТВ рекламе и аудио џинглови који се емитују на АТВ и РТРС, односно на Биг радију, А радију, Уно радију, Контакту, Нес радију, Радио Српцу, и "Гласу Српске", Независним новинама, Еуро блицу и на бројним порталима који објављују репертоар представа за дјецу.

Захваљујући квалитету својих представа, вјерној публици и подршци медија, Дјечије позориште Републике Српске биљежи рекордну онлајн гледаност, како би "повратком" на живу сцену успјешније наставило своју 64. сезону.



Оставите одговор