Фемић: УКЦ Бања Лука најслабија карика у кризи

Универзитетско клинички центар постао је један од кластера, зато и јесте сва фрка везана за повећање броја обољелих. Оно што су ми рекле колеге и сви остали јесте да је организација по питању протокола у Клиничком центру катастрофална, да људи не знају протоколе, да немају носаче, већ доктори и сестре морају да носе заражене пацијенте са одјељења на Инфективну клинику или у карантине".

субота, мај 2, 2020 / 08:29

УКЦ РС је жариште корона вируса, медицинари без опреме
Ово је синоћ у емисији "Изазови" БН ТВ рекао предсједник Струковоног синдиката доктора медицине Републике Српске др Мидраг Фемић.

"Немојте онда да се чудите што се у Студенстком дому тренутно налази, до јутрос 11 сестара и два доктора из УКЦ-а, плус данашњих пет новозаражених. Сви су из Клиничког центра", казао је Фемић, наводећи да се поставља питање: Шта се дешава?

У медијима, каже он, имамо хвалоспјеве да све функционише.

"Ресорни министар је забринут и слажем се с тиме јер сматрам да нешто ту шкрипи", открива Фемић и додаје да очито нешто не штима, ако знамо да од 842 случаја у Републици Српској, само за Бањалуку отпада 430, што је 51%,

"Моје колеге, и медицински и немидицински радници су ме замолили да кажем вечерас у емисији да постоји контаминација у Клиничком центру са ковидом 19. Особље које није у ковид болници, него на осталим одјељењима нема адекватну заштиту, већ купује маске. Оно маски што добију то је један комад, тражи се од њих да седам дана ту маску користе што је ван сваке памети", казао је Фемић.



1 КОМЕНТАР

  1. Човјек је рекао како јесте.

    Бањалука је једина више-мање урбана средина у Српској па је нормално да има највећи удио заражених.

    Остало се може поправити. Ако има воље и памети.

Оставите одговор