Миличевић се обраћа грађанима Теслића (латиницом), јер нема комуникацију са скупштинском већином

"Обраћање начелника Милана Миличевића становницима општине Теслић",добили смо искључиво на латиници и објавићемо га пресловљено и категорисати у одјељак Азбукоубиство.

недеља, април 26, 2020 / 15:40

Обраћаење је везано, како наводе, за немогућност сарадње са нелегитимном скупштинском већином у Теслићу након неусвајања "Програма суфинансирања прољетне сјетве за домаћинства са подручја општине Теслић у вријеме ванредног стања-пандемије Корона вируса 2020. године", због чега је скупштина општине Теслић једина у Републици Српској која није на препоруку Министарства пољопривреде и Владе Републике Српске усвојила овај вид помоћи и подстицаја становништву у вријеме кризе.


Обраћање начелника Милана Миличевића становницима општине Теслић:

НЕМОГУЋЕ САРАЂИВАТИ СА НЕЛЕГИТИМНОМ СКУПШТИНСКОМ ВЕЋИНОМ

Поштовани суграђани,

По ко зна који пут покушао сам из одговорности према Теслићу и Теслићанима, посебно имајући у виду актуелну кризу, да направим договор са одборницима нелегитимне скупштинске већине како би се коначно почеле реализовати добре ствари за све нас, што је насушна потреба у ово вријеме пандемије и ванредног стања, али то се показало немогућим, посебно након задње сједнице Скупштине општине Теслић.

Иницијатива коју сам поднио Скупштини општине Теслић о додјели подстицаја у пољопривреди за прољетну сјетву, у складу са препоруком и ургенцијом Владе РС и Министарства пољопривреде, подржана је јавно од стране свих представника политичких партија путем званичних гласила, као и од стране предсједника Скупштине општине на конференцији за новинаре да су се сви сагласили да је предложени начин једини да се помогне пољопривредницима и на тај начин подстакне производња хране у ситуацији када се очекује несташица.

Међутим, само пар дана послије, сви договори и јавно изречена подршка пали су у воду, а преко 3 хиљаде домаћинстава са подручја теслићке општине остала су без подстицаја за прољетну сјетву.

Овдје се не ради само о непоштовању и потцјењивању становника општине Теслић или начелника општине, већ и институција Републике Српске које су у ванредној ситуацији и у вријеме забране окупљања одобриле сазивање Скупштине општине Теслић са само једном тачком дневног реда – усвајање" Програма суфинансирања прољетне сјетве за домаћинства са подручја општине Теслић у вријеме ванредног стања-пандемија Корона вируса 2020.године".

Умјесто да одборници прихвате оно што су јавно обећали, што је препоручила Влада и ресорно министарство, за шта се пријавило преко 3 хиљаде домаћинстава, развија се непотребна и бесмислена политичка дискусија и предлажу се нови приједлози које је немогуће законски реализовати.

Подсјетићу вас да је нелегитимна скупштинска већина, којој је народ изгласао неповјерење на референдуму одржаном 3. марта прошле године ,блокирала развојне пројекате неопходне за животне потребе становника наше општине попут водовода и канализације, пројекте на изградњи инфраструктуре и стамбено пословних објеката, неопходних за нова радна мјеста.

Поново су показали да не маре за потребе становништва, чак и када се ради о ванредној ситуацији изазваној пандемијом вируса корона, када овакве одлуке имају много већу тежину и посљедице, које неколико хиљада Теслићана директно осјећа, а посредно усљед потенцијалне несташице или поскупљења хране, могу осјетити и сви становници наше општине.

Након ванредне сједнице Скупштине општине Теслић и одбијања Програма суфинансирања прољетне сјетве у вријеме ванредног стања постало је јасно, упркос мојој најбољој вољи да заједнички урадимо добру ствар за становнике Теслића, да је то дефинитивно немогуће.

Самим тим потврђује се очигледан закључак да је бесмислено моје присуство као начелника сједницама Скупштине општине Теслић са нелегитимном већином а која задње двије и по године упорно и без изузетака ради на штету грађана ове општине.

Желим да знате да су друге општине и градови у Републици Српској исти овакав Програм подстицаја усвојили и показали одговорност и бригу за своје становнике.

Без обзира на све ово ја ћу наставити максимално радити и и покушати наћи рјешења у складу са законом, цијенећи шта је за све становнике општине најпотребније. Нажалост, април и вријеме прољетне сјетве пролази и због неодговорности и политикантства "такозване скупштинске већине", пропуштена је још једна прилика да се људима помогне.

Већ сам у сарадњи са стручним тимом општинске управе припремио програм мјера за санирање штета коју су претрпјели привредни субјекти у Теслићу за вријеме трајања ванредног стања.

Овај програм ће бити на располагању одборницима Скупштине општине Теслић на првој наредној сједници. Надам се да неће доживјети сличну судбину као и мјере подстицаја прољетне сјетве.

Немам намјеру присуствовати ни овој ни било којој сједници Скупштине општине Теслић, јер тамо очигледно не постоје у "такозваној скупштинској већини" озбиљни саговорници. Боље речено неки од њих и мисле другачије, али је њихов налогодавац и ментор неко кога морају беспоговорно слушати без обзира што доносе потпуно бесмислене и противзаконите одлуке које су против интереса становника општине Теслић.

С поштовањем,
Милан Миличевић Начелник општине Теслић


Одсјек за односе са јавношћу и грађанска питања
Општинска управа Теслић



Оставите одговор