Хамнеи сумира кризу: Трамп кловн, Сулејмани убијен кукавички, народ уз режим,украјински авион горка несрећа

Западне земље су превише слабе да би "Иранце бациле на кољена", рекао је ирански врховни вјерски вођа Али Хамнеи додајући да је званични Техеран вољан да преговара, али не и са Сједињеним Америчким Државама.

петак, јануар 17, 2020 / 19:15

Ирански врховни вођа, који је у Техерану водио главну молитву петком први пут од 2012. године, назвао је америчког предсједника Доналда Трампа "кловном", који се, како је рекао, само претвара да подржава ирански народ, али ће му "гурнути отровни бодеж" у леђа.

Како је навео, исказивање туге на сахрани иранског генерала Касима Сулејманија који је убијен у америчком ваздушном нападу, показује да Иранци подржавају Исламску Републику, преноси АП.

Хамнеи је оцијенио да је Америка "кукавички" убила најефикаснијег борца против Исламске државе кад је убила генерала Сулејманија, а Иран је потом лансирао низ балистичких ракета на америчке трупе у Ираку, без наношења озбиљних повреда.

Обарање украјинског путничког авиона у близини Техерана, када је страдало 176 људи, Хамнеи је назвао "горком несрећом која је растужила Иран исто колико је усрећила његове непријатеље".



Оставите одговор