Терзић: Потребан нам је мир и одмор прије Свјетског купа

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је данас да играчице послије освајања титуле европског првака морају да се "одморе и опусте”, како би се што боље спремиле за Свјетски куп у Јапану. Он је додао да је циљ на том турниру освајање једног од прва три мјеста, које доноси пласман на Олимпијске игре […]

понедељак, октобар 17, 2011 / 15:34

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је данас да играчице послије освајања титуле европског првака морају да се "одморе и опусте”, како би се што боље спремиле за Свјетски куп у Јапану.

Он је додао да је циљ на том турниру освајање једног од прва три мјеста, које доноси пласман на Олимпијске игре у Лондону 2012. године.

„Покушаћемо да будемо међу три најбоље репрезентације у Јапану, а ако не, онда да сакупимо што више бодова за пласман на Олимпијске игре”, казао је Терзић новинарима у Београду на окупљању репрезентације.

Он је додао да током припрема за Свјетски куп пријатељске утакмице неће бити у првом плану.

„Европско првенство је одузело доста енергије. Играчице сада треба одморити и опустити. Максимално су истрошене, али верујем да је самопоуздање на великом нивоу”, казао је селектор Србије.

Терзић је на окупљање позвао 15 одбојкашице, а међу њима нема капитена Јелене Николић и Маје Огњеновић.

„Оне због повреда и умора заиста нису у стању да на прави начин одраде ово такмичење. У договору са њима одлучили смо да не иду у Јапан. Сигуран сам да играчице које сам позвао представљају добру екипу. На њима је да то покажу”, рекао је Терзић.

Он је навео да није размишљао ко ће бити нови капитен и да ће ту одлуку донјети у договору са екипом.

Због клупских обавеза репрезентацији ће се са закашњењем прикључити Наташа Крсмановић и Силвија Поповић.

Свјетски куп ће се одржати од 4. до 18. новембра, а селекција Србије у Јапан би требало да путује два дана прије почетка такмичења.

„Играчицама сада највише требају мир и одмор. Немамо проблем са адаптацијом, пошто у Јапан годишње идемо више него у Кнез Михаилову улицу”, рекао је Терзић указујући на велики број турнира у тој земљи.



Оставите одговор