Нигерија лансирала два сателита

Нигерија је из Русије лансирала два посматрачка сателита у орбиту, осам година пошто је лансирала први. Предсједник Нигерије Гудлак Џонатан у обраћању нацији путем државне телевизије рекао да су сателити "НигеријаСат-2" и "НигериаСат-Икс" послати у орбиту у раним јутарњим часовима по локалном времену са лансирне рампе у Јаснију у Руској Федерацији. Сателити су лансирани са […]

четвртак, август 18, 2011 / 09:38

Нигерија је из Русије лансирала два посматрачка сателита у орбиту, осам година пошто је лансирала први.

Предсједник Нигерије Гудлак Џонатан у обраћању нацији путем државне телевизије рекао да су сателити "НигеријаСат-2" и "НигериаСат-Икс" послати у орбиту у раним јутарњим часовима по локалном времену са лансирне рампе у Јаснију у Руској Федерацији.

Сателити су лансирани са руске ланирне рампе, а Џонатан је истакао да су сателите конструисали домаћи научници у сарадњи са британском компанијом "Сури сателајт технолоџи".

Нигеријски званичник Феликс Але рекао је да је лансирање два одвојена сателита историјско и да су обје сонде укључене и под надзором земаљске станице у сједишту "Националне агенције за свемирска истраживања и развој) (НСРДА) у Абуџи.
/крај/дл



0 КОМЕНТАРА

  1. Мислим да се Божидар не чуди, већ констатује да смо ми били у много бољим условима, богатијој земљи, па ништа нисмо урадили. Напротив, данас се Јужна Америка, а изгледа о Африка отимају стега странаца, а ми им хрлимо у загрљај.

  2. „Божо“

    Немој Божо да се сви самоубијемо нека то уради само Ad hoc да нам више не смрди и непаметује

    Ad hoc

    Што се тиче развоја очигледно је стао развој твога мозга
    Али ти то нико није јавио а ти неможеш то да схватиш

  3. Из које ретардиране босанске дивизије ти дјелујеш, Христо? Отвори се мало дужим писањем, па да видимо шта је теби преполовило мозак и у које бајке ти вјерујеш. За сада је јасно да си јако фрустриран зато што си дио догме која је мислећи да је најпаметнија и најјача на свијету пресјекла све гране на којима сједи, па ти је сада остало само да смрдиш и чезнеш за давно изгубљеним временима.

Оставите одговор