Миловановић: Додатних 10 милиона КМ за подстицаје

Министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Српске Мирослав Миловановић изјавио је да ће додатна средства за пољопривреду од 10 милиона КМ бити намијењена за исплату подстицаја пољопривредницима. "Са ових 10 милиона КМ и пет редовних милиона КМ Министарство ће у септембру моћи да исплати све износе по основу захтјева за пољопривредне подстицаје који су поднесени […]

субота, јул 30, 2011 / 08:36

Министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Српске Мирослав Миловановић изјавио је да ће додатна средства за пољопривреду од 10 милиона КМ бити намијењена за исплату подстицаја пољопривредницима.

"Са ових 10 милиона КМ и пет редовних милиона КМ Министарство ће у септембру моћи да исплати све износе по основу захтјева за пољопривредне подстицаје који су поднесени до 1. августа", рекао је данас Миловановић у Бијељини.

Влада Српске донијела је јуче одлуку о проширењу оперативног буџета за подстицај пољопривреди за 10 милиона КМ.

Министар је најавио да ће од наредне године новина у правилнику о подстцајима бити то да ће млади пољопривредни произвођачи бити награђивани тако што ће имати веће процентуалне подстицаје у односу на друге.

"На овај начин желимо да им дамо наду да треба да се баве пољопривредом", нагласио је Миловановић.

Говорећи о томе шта ресорно министарство чини када је ријеч о изградњи комуналних објеката ради побољшања услова за живот на селу, министар је нагласио да је, на иницијативу Министарства, обезбијеђено седам милиона евра бесповратних средстава од холандске Владе за изградњу ових објеката.



Оставите одговор