"Један грађанин – један хљеб”

Италијани су увели "условну кафу”, Словенци "вариво за касније”, у Србији постоји "солидарна клопица”. У Бањалуци – "Један грађанин-један хљеб”. “Један грађанин – један хљеб”- акција је коју је од понедјељка покренуло хуманитарно удружење “Свети ђакон Авакум”. Ријеч је о акцији у којој Бањалучани директно помажу оним најсиромашнијим, којима је и хљеб луксуз. Све што […]

петак, децембар 13, 2013 / 19:40

Италијани су увели "условну кафу”, Словенци "вариво за касније”, у Србији постоји "солидарна клопица”. У Бањалуци – "Један грађанин-један хљеб”.

“Један грађанин – један хљеб”- акција је коју је од понедјељка покренуло хуманитарно удружење “Свети ђакон Авакум”. Ријеч је о акцији у којој Бањалучани директно помажу оним најсиромашнијим, којима је и хљеб луксуз. Све што треба да урадите је да при куповини хљеба, или пецива платите за још једну векну, коју ће продавац оставити са стране и дати ономе ко не буде имао пара.

“Желимо да донирамо хљеб социјално угроженим породицама, тако да сваки грађанин на локацијама у Улицама Петра Прерадовића бр. 12 у Новој Вароши и Милана Тепића 24 код Поликлинике, могу да уплате један хљеб за социјално угрожене породице”, каже Владимир Сукара, члан Удружења “Свети ђакон Авукум”.

Ипак, уколико потребе за хљебом буду веће од уплаћене количине, у Удружењу кажу да се нико неће вратити кући празне врећице.

На поменутим локацијама,сваког дана од 7 до 22 часа, можете преузети хљеб, а судећи по досадашњем одзиву грађана, акција има будућност, а наши суграђани велико срце.



Оставите одговор