Зупче: Пуцњава на Србе окупљене на барикадама

Из правца села Кошутово синоћ је испаљено неколико рафала из аутоматског оружја на Србе окупљене на барикади у селу Зупче, али на срећу нико није повријеђен, преноси интернет издање листа "Блиц". Позивајући се на међународне изворе на Космету, лист наводи да је узрок пуцњаве, до које је дошло вечерас нешто прије 21.00 час, револт Албанаца […]

недеља, септембар 18, 2011 / 08:12

Из правца села Кошутово синоћ је испаљено неколико рафала из аутоматског оружја на Србе окупљене на барикади у селу Зупче, али на срећу нико није повријеђен, преноси интернет издање листа "Блиц".

Позивајући се на међународне изворе на Космету, лист наводи да је узрок пуцњаве, до које је дошло вечерас нешто прије 21.00 час, револт Албанаца који су због постављених српских барикада такође блокирани.

Један од Срба са барикада каже да су сви окупљени мирни, односно да је организован миран и достојанствен протест Срба са сјевера.

У близини села Кошутово, одакле су стигли пуцњи, налази се албанско село Чабра.

На свим путним правцима који са сјевера Косова воде ка централној Србији, Срби су поставили барикаде и не дозвољавају припадницима Еулекса, Кфора и албанским полицајацима и цариницима да се њима крећу.

Барикаде су постављене прије двије вечери, а током јучерашњег дана и синоћ на више мјеста су ојачаване шљунком који је истовариван на коловозима.

Највише грађана јутро је дочекало на барикадама у близини прелаза Брњак и Јариње, у местима Зупче и Рудате који се граниче са територијом гдје живе Албанци. Они су пазили и на мостове преко Ибра и све друге путеве којима би могло да се дође до крајњег севера Косова.Оставите одговор