Уколико шенген дође у питање, Бугарска узвраћа ударац

Званична Софија ће преиспитати подршку реформи у европском законодавству у вези са шенгеном уколико Холандија уложи вето на пријем Бугарске у шенген зону, рекао је бугарски министар иностраних послова Николај Младенов. Он је рекао да холандска Влада игнорише чињеницу да су испуњени сви услови за припајање шенгенском простору. Холандски министар за емиграцију Херд Лерс рекао […]

недеља, септембар 18, 2011 / 08:11

Званична Софија ће преиспитати подршку реформи у европском законодавству у вези са шенгеном уколико Холандија уложи вето на пријем Бугарске у шенген зону, рекао је бугарски министар иностраних послова Николај Младенов.

Он је рекао да холандска Влада игнорише чињеницу да су испуњени сви услови за припајање шенгенском простору.

Холандски министар за емиграцију Херд Лерс рекао је јуче у обраћању парламенту да ће Холандија употријебити право вета на пријем Бугарске и Румуније у шенген зону.

Одлука о пријему Бугарске у шенген зону биће размотрена 22. септембра на сједници министара унутрашњих послова ЕУ, а Бугарска очекује да добије датум за улазак у шенген.

Бугарска је чланица ЕУ од 1. јануара 2007. године, а почетком ове године надала се чланству у шенген зону, али су се томе успротивиле Њемачка, Француска, Холандија и Луксембург.Оставите одговор