Вукотићеви ветерани отворено на страни Милорада Додика на изборима

Удружење "Ветерани Републике Србије" упозорили су да се "врше врло озбиљне припреме за убиство предсједника `Ветерана Републике Српске` Душка Вукотића који би довео до међусрпског сукоба у Бањалуци и неизбјежне међународне интервенције, чиме би били спријечени општи избори и онемогућена побједа Милорада Додика за првог озбиљног српског представника у Сарајеву".

понедељак, јул 30, 2018 / 19:25

Предсједник Удружења "Ветерани Републике Србије" Горан Видојевић изјавио је Срни да информације из кредибилног извора овог удружења у Москви говоре да је медијска кампања за припрему те намјере увелико у току.

Он је истакао да је та кампања мотивисана "процјеном креатора планираног међусрпског сукоба у Бањалуци да се жртви Давида Драгичевића, која углавном окупља присталице прозападне оријентације, придружи жртва Душка Вукотића који се јавно декларише као вођа патриотског удружења проруске оријентације".

"Тиме би наводно требало да дође до неизбежног сукоба који би нужно изазвао међународну интервенцију у Републици Српској и тако били спречени општи избори из којих сви озбиљни аналитичари виде Додика као првог озбиљног српског представника у Сарајеву, што би довело до потпуног кочења процеса уласка БиХ у НАТО", рекао је Видојевић.

Он је нагласио да Удружење зна ко и како врши медијску припрему и подсјетио да је покушај сатанизације Вукотића, који је и предсједник међународног савеза "Наследници побједе" за Балкан са сједиштем у Москви, почео већ у јануару у неоснованој причи о паравојним формацијама у Српској и наводном Вукотићевом одвођењу дјеце из Српске на војну обуку у руске војне кампове.

"При томе никада није именовано ниједно дете нити се јавио било који родитељ који би потврдио ову врло опасну причу", указао је Видојевић.

Он је апеловао да све институције Српске ову информацију којом располаже Удружење "Ветерани Србије" схвате врло озбиљно, те јавна окупљања било које врсте, па чак и планирана окупљања ратних ветерана, ставе под потпуну институционалну контролу у складу са законим, а на основу озбиљних информација о планираном хаосу у Бањалуци.

Управни одбор Удружења "Ветерани Републике Србије" ће одржати консултације и утврдити термин конференције за новинаре на којој ће јавности у Србији изнијети информације којим располаже у вези са опасностима које пријете Вукотићу и Српској.1 КОМЕНТАР

Оставите одговор