Вујановић: Нема раскола у ДПС – у

Црногорски предсједник Филип Вујановић негирао је данас да постоји раскол у врху Демократске партије социјалиста (ДПС). Позивајући се на више неименованих извора из ДПС-а "Вијести" су данас објавиле да је потпредсједник Демократске партије социјалиста(ДПС) Светозар Маровић нудио оставку лидеру те партије Милу Ђукановићу и запријетио му политичким обрачуном. Вујановић је на конференцији за новинаре негирао […]

четвртак, јун 30, 2011 / 15:24

Црногорски предсједник Филип Вујановић негирао је данас да постоји раскол у врху Демократске партије социјалиста (ДПС).

Позивајући се на више неименованих извора из ДПС-а "Вијести" су данас објавиле да је потпредсједник Демократске партије социјалиста(ДПС) Светозар Маровић нудио оставку лидеру те партије Милу Ђукановићу и запријетио му политичким обрачуном.

Вујановић је на конференцији за новинаре негирао те наводе истакавши да нема говора о расцјепу у врху ДПС-а.

"Ни у подсвјести, нема назнака да постоји раскол у ДПС-у. Још од 1997. године постоји амбиција да се створи раскол у овој странци и то је политички јасна и разумљива амбиција, али она нема никакву реалност. То је политички мотивисано и на тај начин то и доживљавам", рекао је Вујановић.

Он је подсјетио да је 21. маја одржан Конгрес ДПС-а на коме је потврђено јединство те партије и истакао да још од 1997. године политички противници покушавају да "поцијепају ДПС".

Коментаришући оптужбе да му је ближа Српска православна црква и Србија од Црне Горе, Вујановић је рекао да се мора имати у виду да је он предсједник који је положио заклетву да ће поштовати закон.

"То значи да ћу поштовати и канонско право, јер је оно дио права и поштоваћу га на начин који је обавеза некога ко је, уз то што је предсједник, још и правник. Према томе дужан сам да се понашам поштујући право и дужан сам да на интересовања којој цркви припадам одговорим да припадам Божијој цркви", рекао је Вујановић.

Он је позвао критичаре да прочитају Конкордат који је Црна Гора потписала са Ватиканом, све оно што је у канонском праву у више наврата поменуто и све оно што саопштава Васељенска патријаршија.Оставите одговор