Лекић поднио жалбу Уставном суду

Изборни штаб Миодрага Лекића поднио је данас жалбу Уставном суду Црне Горе на одлуку Државне изборне комисије да одбије њихове приговоре на регуларност предсједничких избора.


Вујановић се нада подршци Срба

Предсједнички кандидат владајућег ДПС-а Филип Вујановић очекује да ће добити подршку Срба у Црној Гори, јер је увијек водио политику добросусједских односа са Србијом и залагао се за партнерске и братске односе на бази поштовања двије независне државе и два блиска народа.


Добри односи Подгорице и Тиране

Предсједник Црне Горе Филип Вујановић је, током данашњег састанка са премијером Албаније Салијем Беришом у Подгорици, изразио задовољство садржајним и интезивним односима двије земље уз препознатљив висок квалитет у свим областима, са могућношћу даљег економског унапређења.


Вујановић: Мета сам сљедбеника нацисте Секуле Дрљевића

Неколико пута понављајући да је аутор актуелне црногорске химне Секула Дрљевић био нациста, Вујановић је нагласио да против њега воде кампању црногорски екстремисти, као и да је управо Дрљевићева химна подијелила Црну Гору.Лукшић Вујановићу: Не слуша се химна до пола

Изјава црногорског предсједника Филипа Вујановића да химну те државе слуша са различитим емоцијама, узбуркала је црногорску јавност, јер и даље стижу различита реаговања, док је премијер Игор Лукшић поручио из Њујорка да је поштовање државних симбола неопходно.


Вујановић: Очекујем усвајање изборног закона

Предсједник Црне Горе Филип Вујановић вјерује да ће црногорски парламент учинити све да буде усвојен изборни закон јер, како је рекао, не мисли да ће ико преузети ризик да успори европски пут државе и одложи преговарачки процес.Радмановић-Јосиповић-Вујановић се исхвалили

Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић честитао је данас хрватском предсједнику Иви Јосиповићу и грађанима Хрватске завршетак преговора са ЕУ и изразио наду да ће и БиХ уз такве сусједе убрзано кренути ка Европи.


Вујановић код Карзаија

КАБУЛ, ПОДГОРИЦА – Црногорски предсједник Филип Вујановић очекује да ће иницијатива земаља чланица Америчко-јадранске повеље (А5) о формирању заједничке јединице инструктора у мисији ИСАФ у Авганистану ускоро бити реализована.