Врло соцреалистички исправно: Дјечије позориште гостује по Друштвеним домовима

Дјечије позориште Републике Српске наредних дана гостоваће у друштвеним домовима приградских и сеоских подручја града Бањалуке – у Драгочају, Дебељацима, Верићима и Љубачеву.

уторак, фебруар 5, 2019 / 04:36

У уторак, 5. фебруарa, у 11 и 13 часова у Друштвеном дому у Дебељацима интерактивном, луткарском представом "Црвенкапа" почеће реализација пројекта који је замишљен као децентрализација позоришне умјетности за дјецу на територији града Бањалуке.

Интерактивне представе Дјечијег позоришта Републике Српске идеалне су за едукацију дјеце и упознавање нове публике са позориштем јер се у њима, кроз интеракцију са глумцима, ангажује и публика и њихова до тада пасивна улога посматрача поприма нову, активну димензију и захтијева потпуни ангажман – интелектуални и физички, емотивни и духовни.

Обзиром на то да позоришна умјетност игра важну улогу у правиланом развоју личности дјеце јер им, на њима близак начин, кроз игру, отвара могућност за тумачење и давање смисла свијету који их окружује, планирано је да се, за почетак, изведе осам представа, по двије у сваком од наведених друштвених домова, тако да је наредно гостовање заказано за четвртак, 7. фебруарa, у 11 часова у Друштвеном дому у Љубачеву, а у петак, 8. фебруарa, у 11 часова, представа "Црвенкапа" биће изведена и у Друштвеном дому у Верићима, док су остала гостовања планирана за март мјесец.

Град Бањалука је овај пројекат подржао путем јавног позива.Оставите одговор