Владика Теодосије: Сачувати јединство Косова и Метохије

Владика рашко-призренски Теодосије сматра да свака подјела Косова може да доведе до ескалације насиља, у којој би српски народ могао претрпјети највећу жртву. "Имам наду да ће и наша држава, то их и Устав обавезује, сачувати Косово и Метохију и да се неће урадити ништа што је на штету овог народа. Косово и Метохија треба […]

петак, јун 3, 2011 / 16:00

Владика рашко-призренски Теодосије сматра да свака подјела Косова може да доведе до ескалације насиља, у којој би српски народ могао претрпјети највећу жртву.

"Имам наду да ће и наша држава, то их и Устав обавезује, сачувати Косово и Метохију и да се неће урадити ништа што је на штету овог народа. Косово и Метохија треба да остану јединствени, онако како су стално били", поручио је владика Теодосије у изјави за Радио Грачаницу.

Владика Теодосије је, поводом изјава појединих српских политичара о подјели Косова, оцијенио да је ријеч о личним ставовима појединаца којих је било и којих ће бити, преносе медији у Србији.

"Ја сам чврсто уверен да ће народ остати да живи на овим просторима… Ми се у Цркви молимо Богу да Господ уразуми све оне које одлучују, да одлучују онако како је на корист Косова и Метохије, верног народа и наших светиња.Надамо се да ће тако да буде", рекао је владика Теодосије.

Манастир Високи Дечани јуче је свечано прославио храмовну славу Вазнесење Господње – Спасовдан. Свету архијерејску литургију, у присуству више стотина вјерника из разних крајева Косова и осталих дијелова Србије и Црне Горе, служио је владика Теодосије уз саслужење свештеномонаха из Епархије рашко-призренске.Оставите одговор